Cobot 'Panda' voor het eerst te zien op Vision, Robotics & Motion

Franka Emika Panda hands-on

Volgende maand vindt het Vision, Robotics & Motion event plaats in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Een evenement waar bezoekers kennis kunnen maken met de laatste ontwikkelingen rondom machine vision, robotica, motion control, sensoriek en machineautomatisering. Het evenement, met ruim 80 exposanten, is een plek waar machinebouwers, wetenschappers, systeemintegratoren en eindgebruikers elkaar ontmoeten.

Dit jaar is de cobot ‘Panda’ van het Duitse Franka Emika voor het eerst te bewonderen op het evenement. De Panda heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een behoorlijke staat van dienst. De cobot is winnaar van een iF Award 2019, de Duitse Innovatieprijs 2018, de Deutsche Zukunftspreis 2017 en werd onlangs nog uitgeroepen tot 'Time’s Best Invention of 2018'.  Ook lanceerde Franka Emika afgelopen maand het eerste digitale robotica platform ‘Franka World’.

Automatiseringsbedrijf WiredWorkers is de Nederlandse partner van Franka Emika en demonstreert de Panda op het event. Het afgelopen jaar zijn zij druk bezig geweest met het ontwikkelen van verschillende applicaties om de cobot meer flexibiliteit te geven en beschikbaar te maken voor meer toepassingen. Het evenement vindt plaats op 12 en 13 juni en wordt voor de achttiende keer georganiseerd.