Cobotfabrikant lanceert nieuw digitaal roboticaplatform

FRANKA EMIKA Technology

Franka Emika wil met Franka World de grenzen van Industrie 4.0 verleggen

Begin april was het eindelijk zover. Franka Emika, fabrikant van cobotsysteem Panda, lanceerde Franka World. Een digitaal roboticaplatform dat interactie mogelijk maakt tussen onderzoekers, partners, klanten, ontwikkelaars, leveranciers en robots.

De geïntegreerde toegang maakt producten en diensten gemakkelijk en toegankelijk. Daarnaast kunnen verschillende robots, ongeacht de fysieke locatie, in een netwerk worden verbonden met elkaar om onderling informatie uit te wisselen.

Met de online community kunnen partnerbedrijven en ontwikkelaars hun expertise op het gebied van collaboratieve robots delen. Nieuwe applicaties voor de Panda kunnen hier worden aangeboden, evenals geïntegreerde hardware zoals eindeffectoren en beeldverwerkingssystemen. Op de dag van de introductie waren er al meer dan honderd robotapps te vinden in de shop van Franka World. Verwacht wordt dat dit aantal het komende jaar aanzienlijk zal toenemen.

Robbin Mennings Oprichter WiredWorkers

WiredWorkers, Nederlandse partner van Franka Emika, hoopt dit jaar zijn eigen apps op het platform aan te kunnen bieden. De komst van Frank World is volgens hen een nieuw hoofdstuk in de wereld van collaboratieve robotica. “Franka World biedt ons de mogelijkheid om wereldwijd samen te werken aan het verbeteren van de Panda. Wij hopen dat de ontwikkeling van deze robot in een stroomversnelling komt waardoor we steeds meer automatiseringsoplossingen kunnen aanbieden”, aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers.