Compacte portaalrobot is onderhoudsvrij

igus portaal

Igus heeft een nieuwe compacte portaalrobot ontwikkeld, die bijvoorbeeld kan worden gebruikt in automatiseringstaken bij handling en testen. De snel leverbare robot is opgebouwd uit smeermiddelvrije en onderhoudsvrije tandriemassen en leverbaar voor nog geen € 1800.

De Drylin E portaalrobot is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, of het nu in de medische technologie is met hoge veiligheidseisen, taken in micro-elektronica, of voor pick & place functies voor kleine series. In een werkruimte van 400 mm x 400 mm x 100 mm kan de robot lasten tot 2,5 kg tillen bij maximum snelheden van 0,5 m/s.

Portaalrobot voor direct gebruik

Twee Drylin ZLW tandriemassen en één drylin GRW tandheugelas zorgen voor een precieze geleiding en een smeermiddelvrije werking dankzij glij-elementen gemaakt van high-performance kunststoffen. Bevestigingselementen voor systeemprofielen zijn als optie leverbaar. De portaalrobot wordt gebruiksklaar geleverd voor aansluiting op NEMA 17/23 stappenmotoren en encoders.

Behalve de nieuwe Drylin E portaalrobot voor kleine werkruimtes levert Igus ook lijn- en platte portaalrobots uit voorraad. Alle portaalrobots zijn voorzien van vooraf geconfigureerde Drylin lineaire modules en lineaire assen met NEMA stappenmotoren, plus alle componenten die nodig zijn voor zelfmontage.

De gebruiker kan ook zijn of haar eigen op maat gemaakte lineaire robot op basis van het drylin W systeem samenstellen en aanvragen. Afhankelijk van de eisen van de klant kunnen aslengte en diverse motoren worden geconfigureerd, bijvoorbeeld met kabelrupsen en kabels van Igus.