Controller combineert PLC- en CNC-functies

Omron-Sysmac-met-CNC_1024-315x220

Omron introduceert een nieuwe serie controllers van de NJ/NY-series met geïntegreerde CNC-functie, die de productiviteit van bewerkingsmachines in moderne productielijnen verhogen. Het gaat om de NJ501-5300 in de NJ-serie controllers voor machineautomatisering en de NY532-5400 in de NY-serie IPC-machinecontrollers.

Door veranderingen in de behoeften van consumenten en de vooruitgang in de technologie is er een groeiende vraag naar producten met uiteenlopende en moeilijke vormen en materialen, terwijl de levenscyclus van producten steeds korter wordt. Hierdoor moeten producenten steeds moeilijkere bewerkingen uitvoeren tegen hogere productiviteitscijfers.

Controllers met CNC-functie

Omron reageert op deze uitdaging met de nieuwe controllers met CNC-integratie. Deze controllers beschikken over CNC- en PLC-functies en synchroniseren beide processen op hoge snelheid, waardoor de productiecapaciteit van de totale machine wordt verhoogd. In deze nieuwe serie machinecontrollers met CNC-functie is het geïntegreerde Sysmac-platform uitgebreid met CNC-functionaliteit, waardoor nauwkeurige, complexe profilering mogelijk wordt en de productiecapaciteit van bewerkingsmachines wordt vergroot.

Bovendien biedt Omron een Integrated Development Environment (IDE) voor configuratie, programmering, monitoring en 3D-simulatie door CNC-functionaliteit en G-codeprogrammering toe te voegen aan het Sysmac Studio-platform. Het platform is voorzien van functieblokken voor CNC waardoor de programmastructuur eenvoudig wordt, synchronisatie tussen CNC en andere bewerkingen mogelijk wordt en tegelijkertijd de ontwikkelingstijd wordt gereduceerd.

Dankzij functieblokken voor PLC-functionaliteit, motion control en NC is de programmastructuur eenvoudig en is synchronisatie tussen CNC en andere processen mogelijk. Een intuïtieve gebruikersinterface verkort de configuratietijd.