Dassault Systèmes maakt real-time data-analyses beschikbaar voor transport- en mobiliteitsmarkt

3D-experience bedrijf Dassault Systèmes introduceert de Vehicle Program Intelligence-oplossing, gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Met dit platform kunnen beslissers in de transport- en mobiliteitsmarkt alle product- en productie-informatie real-time meten en analyseren, voor het verbeteren van project-, change- en kwaliteitsmanagement.

Het ontwikkelen van nieuwe auto's en andere voertuigen duurt gemiddeld zo'n vijf jaar, waarbij honderden leveranciers uit verschillende disciplines en landen betrokken zijn. Naarmate er meer informatiebronnen aan het project worden toegevoegd neemt de omvang en complexiteit toe, terwijl oude systemen en gebrekkig toegankelijke engineering data procesoptimalisaties belemmeren. Als oplossing daarvoor hebben fabrikanten en toeleveranciers behoefte aan gebruikersvriendelijke real-time voortgangsoverzichten van voertuigontwikkelingsprogramma's.

Vehicle Program Intelligence

Dassault Systèmes' Vehicle Program Intelligence-oplossing geeft beslissers beter inzicht in de voortgang van projecten en programma's voor het ontwikkelen van nieuwe voertuigen. Daarnaast vergroot de oplossing de zichtbaarheid van klantissues, fouten, responstijden en verbeteracties, en helpt het meer grip te krijgen op alle risico's gerelateerd aan de kosten, kwaliteit en materiaalvereisten.

dassault-vehicle-program-intelligence

In een virtuele samenwerkingsomgeving krijgen beslissers toegang tot de meest actuele informatie en gedetailleerde prestatie-indicatoren over projecten, wijzigingen en de kwaliteit. Zo'n centraal toegangspunt verbetert de traceerbaarheid en betrouwbaarheid van informatie, terwijl het zoeken en verzamelen ervan veel minder tijd vraagt. Vehicle Program Intelligence kan ook data importeren en analyseren uit andere systemen, om deze via het 3DEXPERIENCE-platform op een transparante en integrale wijze toegankelijk te maken. Dit maakt het mogelijk legacy tools en systemen op gecontroleerde wijze en zonder veel risico uit productie te nemen.

Geïntegreerde analyseoplossing voor procesoptimalisaties

"Met Vehicle Program Intelligence biedt Dassault Systèmes bedrijven in de transport- en mobiliteitsmarkt een geïntegreerde analyseoplossing voor procesoptimalisaties", zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry, Dassault Systèmes. "Dat stelt ze in staat om beter geïnformeerd beslissingen te nemen op basis van één actuele informatiebron. De flexibiliteit en snelheid van deze marktgerichte oplossing helpt onze klanten zowel de complexiteit en kosten te verlagen, als de kwaliteit en 'time-to-market' van nieuwe auto's en andere voertuigen te versnellen."