De Gripper Company opent online winkel met configureerbare soft gripper

 

Het versnellen van de vraag naar e-commerce en de uitdagingen van het personeel op het gebied van voedselverwerking stimuleren innovatie en de invoering van geautomatiseerde materiaalbehandeling. Een uitdaging is de behoefte aan flexibele end-of-arm tooling om uiteenlopende objecten te behandelen. De Gripper Company is vandaag uit de "stealth mode" tevoorschijn gekomen met een elektronische winkel en haar eerste product: een zachte grijper waarvan oprichter Preben Hjørnet zei dat deze  "toegankelijk, toepasselijk, en betaalbaar is voor alle industrieën."

klik hier voor Gripper

"We hebben zorgvuldig alle ervaring en kennis die we gezamenlijk hebben opgebouwd samengesteld, reeksen conceptrondes uitgevoerd en uiteindelijk alles gekookt in het ontwerp dat we intensief hebben getest en geïndustrialiseerd voor uw gemak en succes," aldus Hjørnet.

De wereldwijde markt voor robotgrijpers zal een samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 8,5% kennen, een groei van $ 5,6 miljard in 2020 tot $ 10 miljard in 2026, voorspelt QY Research.

Industrie eisen gids The Gripper Company

"De favoriete onderwerpen in robotica zijn voedsel en landbouw, kleine onderdelen behandeling, en logistiek en e-commerce," vertelde Hjørnet. "Een video van een gerenoveerde robot met een nieuwe grijper en extra controles voor transplantatie ging viraal, met 65.000 views. Het is een super-relevant onderwerp voor veel mensen op dit moment."

"We gingen door uitgebreide product platforming analytics, computer FEM [eindige element methode] simulatie, experimentele validaties, materiaalkunde, feedback van gebruikers, veld testen, enz.," legde hij uit. "Het hanteren van niet-reguliere, niet-uniforme, niet-rigide, gladde, zeer kwetsbare werkstukken die in stoffige, vochtige en een ongestructureerde omgeving zal worden gebruikt ligt binnen uw bereik."

De in Denemarken gevestigde startup Aalborg ontwierp uiteindelijk een modulaire softgrijper met vier vingers die via de e-store kan worden aangepast. Optionele bijlagen omvatten "vingernagels" om bepaalde objecten beter te begrijpen en een fijn gereedschap voor het oppakken van kleine voorwerpen. "De uitbreidbare grijper kan landbouwstekken oppikken, sonde stokken voor  COVID-19 testen, of zelfs een naald," zei Hjørnet.

Vervaardigd voor betaalbaarheid, eenvoudig onderhoud

Een kenmerk dat de grijper van The Gripper Co geschikt maakt voor gebruik in de landbouw of voedselbehandeling is dat deze gemakkelijk kan worden gedemonteerd voor reiniging en weer in elkaar gezet zonder gereedschap, merkt Hjørnet op.

"In die sectoren zijn de exploitanten gericht op doorvoer en verpakking; ze hebben geen tijd om een tech te bellen voor het veranderen," zei hij. "Het is ontworpen om bestand te zijn tegen reinigingsmiddelen - het is niet thermoplastisch, maar polyurethaan."

Om de prijzen concurrerend te houden, werkte het bedrijf nauw samen met leveranciers en contractfabrikanten, aldus Hjørnet. "Zonder externe financiering, moesten we de sneeuwbal heel langzaam laten rollen, maar onze winkel en distributiecentrum zijn klaar.”

 

De complete zachte grijper en montage-installatie. Bron: The Gripper Co.

Robotgrijper wereldwijd beschikbaar

De configureerbare grijper van de Gripper Co. is nu beschikbaar via de websitevan het bedrijf. "Het is wereldwijd beschikbaar, en we kunnen leveren binnen twee tot 10 dagen," zei Hjørnet. "Ik werk al meer dan 15 jaar in deze ruimte en klanten hebben nu het vertrouwen om online te kopen."

In aanvulling op e-commerce orderafhandeling, mobiele manipulatie, en voedselverwerking,   kan de gripper uiteindelijk ook worden gekoppeld aan een high-speed robot voor taken zoals recycling, zei hij.