Doosan legt op EMO de nadruk op multitasking oplossingen

Doosan

Vanuit de industrie is momenteel veel vraag naar automatiseringsoplossingen en een hoger rendement van bewerkingsmachines. Doosan Machine Tools, een van de grootste leveranciers van machines voor draai- en freesbewerkingen, zal daarom tijdens de EMO de nadruk leggen op toepassing van multitasking technologieën en automatiseringsoplossingen. Op haar stand zijn een 20-tal high-end, multitasking en meerassige bewerkingscentra te zien, waaronder 6 nieuwe types machines en automatiseringsoplossingen. Doosan wordt in Nederland vertegenwoordigd door Dormac CNC Solutions.

Super multitasking draaicentra

Nieuw in de SMX serie multitasking draaicentra met B-as freesspil, is de uitbreiding met een extra 12-stations onderrevolver. Dankzij de linker- en rechterspil en de extra onderrevolver in combinatie met de freeskop, stelt het nieuwe model PUMA SMX3100ST de gebruiker in staat om elke gewenste vorm snel te bewerken en de cyclustijd tot 75% te verkorten bij de productie van kleinere series van de meest uiteenlopende producten. (High mix, low volume) Door het gebruik van een orthogonale structuur heeft de PUMA SMX3100ST een werkbereik van 695 mm in de X-as en 300 mm in de Y-as, en daarmee het grootste bereik van alle bewerkingsmachines in deze klasse.

Compacte multitasking 5-assig bewerkingscentra

Ook met de presentatie van het complete assortiment 5-assige bewerkingscentra, waaronder de nieuwe DVF 5000, 6500 en 8000, onderstreept Doosan haar ongeëvenaarde concurrentiepositie in multitasking oplossingen.

De DVF-serie is een simultaan 5-assig verticaal bewerkingscentrum dat geoptimaliseerd is voor het frezen van een grote verscheidenheid aan complexe vormen. De DVF 5000 is ontworpen voor simultane 5-assige besturing en nauwkeurige contourbewerking dankzij een 18.5 kW 12.000 rpm spindel en krachtige CNC-besturing. Het is uitgerust met een 500 mm roterende tafel om het comfort en de efficiëntie van de operator te verhogen en tegelijkertijd de overlappingen tijdens het bewerken te minimaliseren. Een noviteit is de turn-key automatiseringsoplossing met een 12 pallets automatisch werkstukwisselsysteem (AWC), waardoor onbemand bewerken mogelijk is.