FANUC verbindt industriële robots via nieuw netwerk

fanuc-cr-35ia

FANUC maakt bekend in samenwerking met Cisco, Rockwell Automation en Preferred Networks een technologie te hebben ontwikkeld waarmee industriële robots aan een netwerk kunnen worden gehangen. Bedrijven in de maakindustrie kunnen hierdoor al hun robots en automatiseringssystemen aan één netwerk koppelen, en via dit netwerk de benodigde applicaties installeren op de robots.

Het netwerk heet FANUC Intelligent Edge Link and Drive (FIELD) system. Het netwerk verbindt zowel CNC machines, robots, randapparatuur en sensoren. FIELD is toegankelijk voor robots van iedere fabrikant. Derde partijen kunnen apps ontwikkelen voor industriële robots en deze via het netwerk aanbieden aan eigenaren van de robots. Deze apps moeten helpen de betrouwbaarheid, kwaliteit, flexibiliteit en snelheid van industriële robots te vergroten.

Machine learning en deep learning

Daarnaast willen FANUC, Cisco, Rockwell Automation en Preferred Networks via het netwerk machine learning en deep learning functionaliteiten beschikbaar maken voor robots. FANUC gaat in samenwerking met Cisco, Rockwell Automation en Preferred Networks een complete oplossing aanbieden, inclusief netwerk- en compute-infrastructuur, applicaties en een middleware platform. Deze oplossing kan worden gebruikt om applicaties voor het FIELD systeem te ontwikkelen.

Met het FIELD systeem bouwt FANUC voort op het FANUC Zero Downtime (ZDT) project. Dit project is gebaseerd op de Cisco cloud, software die data verzamelt vanuit het Internet of Things en end-to-end security technologie. FANUC ZDT monitort alle aanwezige robots binnen een bedrijf en zoekt naar signalen dat onderdelen aan vervanging toe zijn. Dit maakt het mogelijk deze onderdelen alvast te bestellen en preventief te vervangen, nog voordat zij kapot gaan. Hiermee voorkomt FANUC ZDT downtime van industriële robots.