Faraday Future ontwikkelt elektrische auto met 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes

Faraday Future heeft het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes geïmplementeerd. De ontwikkelaar van elektrische auto's gebruikt 'Target Zero Defect' en 'Smart Safe & Connected' voor de conceptauto die op de CES 2016 in Las Vegas is onthuld. Beide oplossingen zijn in twee weken voor ruim 400 medewerkers geïmplementeerd voor ontwerpen, simuleren en productievoorbereiding.

Volgens Faraday Future en Dassault Systèmes gaat de relatie tussen mensen en auto’s op fundamentele wijze veranderen. Voor de volgende generatie auto's moeten fabrikanten hun traditionele ontwerpdisciplines integreren met internetconnectiviteit, alternatieve krachtbronnen en autonome rijtechnologie. Faraday Future kan met het 3DEXPERIENCE-platform ontwerpen en technologie snel integreren.

Nieuwe auto-ervaring

"In onze aanpak staat de gebruiker centraal en technologie op de eerste plaats, met als ultieme doel de toekomstige auto-ervaring te integreren met het leven van onze klanten", zegt Nick Sampson, Senior Vice President, Product R&D, Faraday Future. "Dassault Systèmes' focus op customer experience en ongeëvenaarde technische mogelijkheden bieden ons de kans om in bijzonder korte tijd de meest geavanceerde elektrische auto's te ontwikkelen en te introduceren. Oplossingen als 'Target Zero Defect' en 'Smart Safe & Connected' maken het verschil voor Faraday Future."

Het 3DEXPERIENCE-platform helpt Faraday Future de elektrische conceptauto marktrijp te maken en te gaan produceren in een nieuw te bouwen fabriek in North Las Vegas. Daar gaan zij ook Dassault Systèmes' 'Lean Production Run' oplossing implementeren voor het optimaliseren van de productie, kwaliteitscontrole en real-time inzicht in alle processen.