Festo toont nieuwe grijpers en robotspin op Hannover Messe

Festo toont van 25 tot en met 29 april 2016 op de Hannover Messe nieuwe onderdelen van het Bionic Learning Programma en innovaties op het gebied van SupraMotion. Daarnaast besteedt het bedrijf aandacht aan Industrie 4.0, Festo Didactic en Smart Factory.

Het Duitse Festo toont drie SupraMotion oplossingen voor nieuwe toepassingen die verder reiken dan de huidige oplossingen in warehousing. Het gaat om de SupraJunction, SupraGripper en SupraTube. SupraJunction biedt contactloos transport van objecten, zelfs tussen verschillende afgesloten ruimtes en door sluizen. Bij de SupraGripper zweven twee grijperelementen vrij boven twee sikkelvormige platen en wordt picken en placen vanachter scheidingswanden en afgesloten ruimtes mogelijk. Met deze oplossing richt Festo zich op cleanroomtoepassingen en vacuüm-, gas- of vloeistofgevulde ruimtes. SupraTube biedt contactloze rotatie binnen een vloeistofgevulde verticale glazen buis, met behulp cryostaten en supergeleiders. Deze technologie biedt nieuwe mogelijkheden voor bijvoorbeeld contactloze aandrijvingen.

SupraTube_2_00351_13x18_rgb kopie

Robotspin

In het Bionic Learning Network toont Festo op de Hannover Messe twee nieuwe ontwikkelingen: de 3D-Cocooner en FreeMotionHandling. De 3D-Cocooner spint als het ware complexe structuren uit een glasvezeldraad voorzien van UV-lijm. Anders dan bij 3D-printen worden deze structuren niet laagsgewijs opgebouwd maar vrij in de ruimte.

3D_Cocooner_01260_13x18_rgb

FreeMotionHandling zijn vrij bewegende, indoor vliegende grijpers. De grijpers zijn opgebouwd uit een ultralichte koolstofvezelring met acht adaptieve propellers en een roteerbare heliumbal met geïntegreerde grijper. De intelligente elektronica en gps zorgen ervoor dat de vrij beweegbare bal op iedere positie in alle richtingen kan bewegen.

FreeMotionHandling00103_13x18_rgb kopie

Hannover Messe

Festo is op de Hannover Messe aanwezig met twee stands. In hal 15 is Festo te vinden bij stand D07, terwijl het bedrijf in hal 2 bij de stand C28 aanwezig is.

Dossiers