Fugro werkt samen met de Australische ruimtevaartorganisatie aan een nieuw robotica-complex

fugro

De nieuw opgerichte Australian Space Agency (ASA) van de Australische overheid is een samenwerkingsverband aangegaan met Fugro om het Australian Space Automation, Artificial Intelligence and Robotics Control Complex (SpAARC) in West-Australië (WA) te ontwerpen, te bouwen en te exploiteren. Het nieuwe complex zal start-ups, kleine bedrijven en onderzoekers ondersteunen bij de controle van robotica-activiteiten in de ruimte, waaronder het onderhoud van satellieten in een baan om de aarde.

De ASA heeft Fugro in Australië geselecteerd op basis van hun staat van dienst op het gebied van geavanceerde operaties op afstand en roboticabesturing in zware omstandigheden op zee, wat aantoont dat ze over een robuuste roboticabesturing beschikken via satellietcommunicatie. De oprichting van SpAARC zal investeringen in de binnenlandse ruimtevaart stimuleren en zorgen voor nieuwe bèta/technische opleidingen en gediversifieerde werkgelegenheidstrajecten. De nieuwe ruimtevaartinfrastructuur zal ook leiden tot een toename van de werkgelegenheid in de Australische ruimtevaartsector en aangrenzende industrieën door een versnelde technologieoverdracht.

"De nieuwe ruimtevaartfaciliteit zal verder onderzoek en ontwikkeling van vermogensbeheer op afstand voor gebruik in de ruimte aanmoedigen. Fugro is toonaangevend op het gebied van plaatsbepaling, inspectie en monitoring op zee en zeebodemkartering, en we zijn verheugd dat de oprichting van SpAARC meer high-tech banen zal creëren op het gebied van robotica en automatisering ten behoeve van andere industrieën zoals de mijnbouw, landbouw, hulpdiensten en maritiem toezicht", stelt het hoofd van de ASA, Dr. Megan Clark AC.

Mark Heine, CEO van Fugro: "We zijn verheugd met de ASA samen te werken aan een project van zo'n nationaal belang. De afgelopen jaren hebben we in hoog tempo onze eigen digitale transformatie gerealiseerd met een sterke focus op remote en autonome operaties en kunstmatige intelligentie. Dit nieuwe project is een fantastische kans om voort te bouwen op onze bestaande mogelijkheden op het gebied van satellietpositionering en operaties op afstand die worden toegepast op robotica in de ruimte."

Fugro's nieuwe Space Automation, Artificial Intelligence en Robotics Control Complex (SpAARC) in West-Australië zal de robotica-activiteiten in de ruimte ondersteunen, waaronder het onderhoud van satellieten in een baan om de aarde.