Het centrum van de slimme maakindustrie

Foto_tiv_noordoostnederland

Op 18, 19 en 20 september viert TIV haar twintigste editie in Hardenberg. Het vakevent is inmiddels uitgegroeid tot hét centrum van de slimme maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland.

Drie dagen lang kunnen bezoekende vakprofessionals hun technische vraagstukken voorleggen aan (toe)leveranciers op het gebied van industriële toelevering, grondstoffen en materialen, industriële automatisering, aandrijf- en besturingstechniek, digitalisering en personeel en organisatie.

Om vraag en aanbod uit de maakindustrie functioneel bij elkaar te brengen worden de Slimme 3P’s en de Toekomstcampus dit jaar voor het eerst geïntroduceerd. Gedurende het jaar heeft de beurs zich ontwikkeld en haar concept uitgebreid. Met de toevoeging van 3 thema’s wordt het matchen van bezoekers met de voor hen interessante bedrijven efficiënter. Daardoor kunnen bezoekers, afhankelijk van de interesse­gebieden, vooraf makkelijk hun looproute bepalen om het maximale uit het beursbezoek te halen.

Themapleinen

Op de beursvloer hebben de drie thema’s ieder een eigen hotspot middels een themaplein. Maakbedrijven vinden onder het thema Slimme Processen toepassingen voor in en rondom een slimme fabriek en/of systemen voor een efficiënt productieproces en keten­samen­werking. Onder het thema Slimme Producties staan modules, componenten en/of aanverwante producten voor slimme machines centraal. Deelnemende bedrijven onder Slimme (eind)producten bieden materialen en/of componenten aan om in een (slim) product te verwerken of diensten die nodig zijn om deze tot stand te brengen.

Toekomstcampus

Boven in hal 5 vinden bezoekers de Toekomstcampus. Daar kunnen zij informatie inwinnen om hun bedrijf concurrerend en toekomst­bestendig te maken en houden. Hier vinden bezoekers onder andere een groot kennisplein bestaande uit een collectief van negen kennis- en opleidingsinstituten. Ook neemt Boost, het Smart Industry Netwerk van Oost-Nederland, deel aan de Toekomstcampus samen met haar partners. In samenwerking met het collectief van het kennisplein en met Boost zijn er drie dagen kennissessies. Op elk themaplein worden er hot topics besproken als onderdeel van de thema’s. Verder zijn er verschillende programmaonder­delen waarbij de link tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven wordt gelegd.

B2B Matchmaking

Voorafgaand aan TIV kunnen bezoekers efficiënt afspraken inplannen met exposanten en mede-bezoekers om op 19 of 20 september elkaar te ontmoeten bij het TIV Café. Als verbinder van de maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland biedt de vakbeurs in samenwerking met Enterprise European Network (EEN) en de Kamer van Koophandel een platform aan waar men doelmatig en kosteloos kan netwerken met (potentiële) partners. Om afspraken tijdig in te plannen kunnen geïnteresseerden zich nu al gratis aanmelden via de website.

Kijk voor meer informatie over de beurs op www.tiv-hardenberg.nl of volg de beurs op LinkedIn (@tiv hardenberg) om op de hoogte te blijven.