Hyundai Robotics wil van China een wereldwijde productiebasis maken

china-vlag

Hyundai Robotics wil op grote schaal industriële robots gaan produceren in China. Het bedrijf gaat hiervoor samenwerkingen aan met lokale bedrijven. Ook wil het bedrijf in het Aziatische land R&D en aftersales opzetten.

Dit meldt Business Korea. China is een snelgroeiende afzetmarkt voor industriële robots. Zo is de verkoop van industriële robots in het land in 2016 met 26,6% gestegen ten opzichte van 2015 tot 88.992 stuks. Hiermee is China naar eigen zeggen de grootste afnemer van industriële robots. Tegelijkertijd heeft China wat betreft robotdichtheid nog altijd achterloopt in te lopen op de rest van de wereld. Zo heeft China momenteel 49 industriële robots in gebruik per 10.000 werknemers, terwijl het wereldwijde gemiddeld op 69 ligt.

Marktaandeel uitbreiden

Hyundai Robotics wil hierop inspelen door van China een wereldwijde productiebasis te maken. Dit moet het bedrijf helpen zijn wereldwijde marktaandeel uit te breiden. Hyundai Robotics heeft momenteel een marktaandeel van 4 tot 5% in handen.

Het bedrijf wil vanaf 2018 samenwerkingen aangaan met lokale Chinese bedrijven die betrokken zullen zijn bij de productie van industriële robots. Hyundai Robotics produceert voornamelijk zogeheten multi-joint robots die werknemers in fabrieken ondersteunen en robots die grote LCD-schermen kunnen transporteren.

Dossiers