IDS lanceert industriële camera’s uit GigE uEye FA reeks

ids-gige-ueye-fa-industrial-machine-vison-camera-factory-automation-poe-300dpi-09

IDS Imaging Development System lanceert de eerste industriële camera’s uit de nieuwe GigE uEye FA reeks. De GigE industriële camera’s met Power over Ethernet (PoE) zijn specifiek ontworpen voor fabrieksautomatisering.

Het gaat om de UI-5260FA en UI-5280FA. De UI-5260FA is voorzien een 2,3 MP IMX249 CMOS sensor en kan beelden maken in de standaard beeldformaten 4:3 en 16:9. De camera levert bij zijn maximale resolutie van 1936 x 1216 pixels een maximale frame rate van 47 frames per seconde. Daarnaast heeft de camera een hoog dynamisch bereik en een goede signaal-ruisverhouding, waardoor de camera ook bij slechte of variërend lichtomstandigheden een hoog contrast en ruisvrije foto’s kan leveren.

UI-5280FA

De UI-5280FA is voorzien van de 5 MP IMX264 CMOS sensor van Sony. De camera heeft een hoge NIR gevoeligheid, waardoor infraroodlicht dat onzichtbaar is voor het menselijk oog op de camera wel zichtbaar is. De camera levert beelden in het beeldformaat 4:3 met een frame rate van 23 fps.

Zowel de behuizing, connectors, lensbussen en kabels van beide modellen voldoen aan de IP65-/IP67-certificering. De camera’s worden hierdoor beschermd tegen zowel vuil, stof, spatwater als schoonmaakmiddelen. De camera’s zijn daarnaast voorzien van PoE. Deze feature maakt het mogelijk de camera met behulp van één enkele aan te sturen. Deze PoE-kabel kan maximaal 100 meter lang zijn.

UI-5270FA en UI-5290FA

IDS kondigt aan in mei 2017 nog twee modellen toe te voegen aan de GigE uEye FA reeks: de UI-5270FA met IMX265 sensor (2045 x 1542 pixels, 36 fps) en de UI-5290FA met IMX267 sensor en een resolutie van 8.9 megapixels (4112 x 2176 pixels). Dit laatste model is gericht op langzame machine vision toepassingen waarvoor een breed zichtveld vereist is.

De camera’s zijn leverbaar met de IDS Software Suite, maar worden in toekomst ook beschikbaar met de GigE Vision firmware. De IDS Software Suite bevat verschillende functies die de mogelijkheden op het gebied van fabrieksautomatisering verder vergroten. Denk hierbij aan lange sluitertijden tot 30 seconden, een sequencer mode voor het in real-time aanpassen van cameraparameters en een line scan mode die van de camera een kosteneffectief alternatief maakt voor specialistische line-scan camera’s.

Lees ook
Robot leert zelf kijken met machine vision

Robot leert zelf kijken met machine vision

Machine vision wordt steeds slimmer dankzij een golf aan ontwikkelingen in de technologie. Onderzoekers en producenten combineren machine vision, machine learning en geavanceerde grijpers op een steeds slimmere manier met elkaar, zodat robots nu dingen doen, binnen en buiten fabrieken, die voorheen alleen mensen konden doen. Guus Paris, docent Smart...

Basler neemt ace L industriële camera in productie

Basler neemt ace L industriële camera in productie

Basler maakt bekend de nieuwe ace L reeks machine vision camera’s in productie te hebben genomen. Het gaat om twaalf nieuwe camera’s met de IMX253, IMX255, IMX267 en IMX304 CMOS sensoren uit de Pregius productlijn van Sony. De nieuwe ace L modellen bieden een resolutie variërend van 9 tot 12 megapixels in combinatie met frame rates tot 40 fps. Dankzij...

OMRON neemt Microscan Systems over

OMRON neemt Microscan Systems over

OMRON neemt de Microscan Systems over van Spectris. Microscan Systems levert identificatiesystemen, barcodescanners en machine vision applicaties. OMRON betaalt 157 miljoen dollar voor Microscan Systems. Dankzij de overname krijgt OMRON de machine vision toepassingen van Microscan Systems in handen. Het bedrijf geeft aan het beheer van productieapparatuur...