Internationale Federatie van Robotica kiest Milton Guerry als nieuwe president

De Raad van Bestuur van de International Federation of Robotics (IFR) heeft Milton Guerry van SCHUNK USA gekozen als nieuwe president. Klaus Koenig van KUKA Robotics is benoemd tot nieuwe Vice President van IFR.

"Ik voel me zeer vereerd om als nieuwe IFR-president te mogen optreden en kijk uit naar een succesvolle samenwerking met Klaus Koenig en onze IFR-leden", zegt Milton Guerry. Hij bekleedde de functie van IFR Vice President sinds december 2019. Milton volgt Steven Wyatt (ABB, Zwitserland) op, die ABB verlaat. Steven bekleedde de roulerende functie van voorzitter sinds december 2019 en was daarvoor twee jaar lang vicepresident van IFR.

Milton Guerry bedankte Steven Wyatt voor zijn jarenlange succesvolle werk voor de International Federation of Robotics: "Steven heeft prachtig werk verricht om de wereld van de robotica te ondersteunen. Hij inspireerde de robotica industrie en hun stakeholders, zoals de vertegenwoordigers van nationale robotica verenigingen van over de hele wereld, afgevaardigden van robotfabrikanten en onderzoeksinstituten en de media. We zullen zijn missie voortzetten om het begrip van de snel veranderende wereld van de robotica en de automatisering verder te verbeteren."  

Milton Guerry staat aan het hoofd van het SCHUNK USA team als President, gevestigd in Morrisville, North Carolina. Hij kwam in 2000 bij SCHUNK in dienst en heeft verschillende leiderschapsfuncties bekleed, waarbij hij in 2007 zijn huidige rol als President op zich nam. Milton is lid van de Raad van Bestuur van de Robotic Industries Association (RIA). Hij begon zijn carrière in de automobielindustrie in een aantal ingenieurs- en technische functies.

Klaus Koenig is Chief Executive Officer (CEO) van de KUKA Robotica divisie in Augsburg, Duitsland. Hij kwam juli 2017 bij KUKA als Chief Operating Officer (COO). Voordien bekleedde hij verschillende leidinggevende functies in de Duitse automobielindustrie. Tijdens zijn carrière nam hij ook internationale functies op zich, met meerjarige opdrachten vanuit Canada en Italië. Klaus heeft een diploma werktuigbouwkunde van de Universiteit RWTH in Aken, Duitsland.

IFR

Vlnr: Armin Schlenk, Chairman IFR Marcom Group; Milton Guerry, IFR President; Susanne Bieller, IFR General Secretary.