Jungheinrich realiseert automatisch magazijn voor pompenfabrikant Kracht

Jungheinrich realiseert in het Duitse Werdohl een geautomatiseerd magazijn voor Kracht, fabrikant van ondermeer pompen en industriële hydrauliek. Het 3.500 m2 grote distributiecentrum wordt voorzien van geautomatiseerde magazijnkranen, een geautomatiseerde miniloadkraan en automatische conveyers. Het magazijn zal 5.100 palletplaatsen tellen, terwijl het kleingoedgedeelte plaats gaat bieden aan meer dan 12.000 bakken.

Het nieuwe pand is gebaseerd op silobouw, waarbij de magazijnstellingen deel uitmaken van de dragende constructie. De wand- en dakconstructie worden eveneens door Jungheinrich geleverd. De palletopslag wordt bediend door twee automatische magazijnkranen. De bakken in de kleingoedopslag worden in- en uitgeslagen met een automatische miniloadkraan. De pallets en bakken zullen door automatische conveyors naar de orderpickhal worden geleid, die direct naast de palletopslag ligt. Per uur zal hier gepickt kunnen worden van 60 europallets en uit 140 bakken.

Bevoorrading van de productie

De goederen zijn zowel bedoeld voor verzending aan klanten, als voor de bevoorrading van de eigen productie van Kracht. “In de toekomst willen we al het materiaal in het distributiecentrum opslaan, beheren en orderpicken,” legt algemeen directeur Heiko Zahn van Kracht uit. “Zo’n 30% van de gereserveerde ruimte in onze productiehallen valt daardoor vrij, waarmee we onze productieprocessen weer beter kunnen stroomlijnen en ons machinepark kunnen vergroten.”

Voor de aansturing van het automatische magazijn implementeert Jungheinrich ook een Warehouse Management Systeem. Met het distributiecentrum is een investering van 7,7 miljoen euro gemoeid. De bouw moet deze zomer afgerond zijn.

Jungheinrich-bouwt-automatisch-magazijn-Kracht

Jungheinrich realiseert in het Duitse Werdohl een geautomatiseerd
magazijn voor de pompenfabrikant Kracht (bron foto: Jungheinrich)