Kantoormeubelfabrikant Nowy Styl Group kiest voor Dassault Systèmes

Nowy Styl Group kiest voor 'My Product Portfolio' van Dassault Systèmes voor het ontwerpen, ontwikkelen en leveren van meer innovatieve producten. De uit Polen afkomstige kantoormeubelfabrikant gaat met de nieuwe oplossing daarnaast productintroducties versnellen.

Het Poolse Nowy Styl Group levert vanuit eigen vestigingen in 17 landen en een partnernetwerk in 100 landen zes kantoormeubelmerken. Daarbij gebruiken ze moderne methoden voor productontwikkeling en productie, waaronder stoelonderdelen van gerecycled plastic en energie gewonnen uit houtafval. De meubels van het bedrijf worden gebruik voor kantoorwerkplekken, conferentieruimten, hotels, recepties, restaurants, bioscopen, stadions en auditoria, die duurzaamheid, betrouwbaarheid en ergonomie belangrijk vinden. Maar ook esthetisch aantrekkelijke interieurinrichtingen zoeken, die de gebruikerservaring in elke omgeving vergroten.

'My Product Portfolio'

De 'My Product Portfolio'-oplossing gebaseerd op Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform, biedt Nowy Styl Group een uniforme digitale omgeving. Daarmee kunnen organisaties complexe wereldwijde productontwikkelingsprocessen, zoals prototyping, productconfiguratie, ontwerp, marktonderzoek en multidisciplinaire samenwerking, beter ondersteunen en optimaliseren. De oplossing integreert ook alle data en processen voor maatwerkproducten. My Product Portfolio stelt Nowy Styl Group in staat om 'design-for-cost' strategieën te implementeren en sneller producten te introduceren die voldoen aan alle duurzaamheids- en veiligheidsrichtlijnen. Verder kan het bedrijf ontwerpen en producten simuleren en valideren in een virtuele omgeving, waardoor ze eerder inzicht krijgen in de produceerbaarheid. Tenslotte zijn alle 3D-representaties van producten en samenwerkingsapplicaties zowel intern als extern met klanten bruikbaar.

"Elke klant heeft specifieke behoeften op het gebied van ruimteplanning en productie", zegt Tomasz Bardzik, CTO van Nowy Styl Group. "Daar spelen wij op in met concepten gebalanceerd naar ontwerp en engineering. Dassault Systèmes' nieuwe oplossing helpt onze medewerkers van technische afdelingen beter te communiceren met leveranciers en partners en eerder in het ontwikkelproces mogelijke kwaliteitsverbeteringen te ontdekken. Dat reduceert zowel de ontwikkel- en productietijd als kosten en versnelt onze 'time-to-market'".

symphony-orchestra-katowice-nowy-styl-group