KUKA verkoopt Amerikaanse deel van KUKA Systems Aerospace Group

kuka-kr-cybertech-nanorobots

De Duitse fabrikant van industriële robots KUKA verkoopt het Amerikaanse deel van zijn KUKA Systems Aerospace Group aan de Amerikaanse automatiseerder Advanced Integration Technology. De verkoop is volgens KUKA nodig om te voldoen aan eisen die Amerikaanse toezichthouders stellen om de overname van KUKA door het Chinese Midea Group goed te keuren.

KUKA Systems Aerospace Group is een bedrijfsonderdeel van KUKA dat zich op het leveren van tooling en automatiseringsoplossingen voor de assemblage van vliegtuigonderdelen. “De verkoop van de Systems US-Aerospace-Business is een belangrijke stap om te voldoen aan de security-relevante eisen die de Amerikaanse CFIUS (Committee on Foreign Investment in the United States) and DDTC (Directorate of Defense Trade Controls) stellen”, stelt KUKA in een verklaring.

De overname van KUKA door Midea Group moet door toezichthouders in verschillende landen worden goedgekeurd. In de Verenigde Staten (VS) kijken de toezichthouders vooral naar de impact op KUKA’s activiteiten in militaire en security-relevante gebieden in de VS. Door het Amerikaanse deel van de bedrijfstak die zich op deze activiteiten richt te verkopen wil KUKA de Amerikaanse toezichthouders tegemoet komen. In Duitsland ging de overheid in augustus al akkoord met de overname.