Lenze start met implementatie Strategy 2020+

gesellschaft_img3

In oktober maakte Lenze haar Strategy 2020+ bekend tijdens de persconferentie omtrent het Jaarrapport 2016/17. Om deze strategie de komende jaren te implementeren, heeft het bedrijf ruim 100 miljoen euro meer voor de toekomst gereserveerd dan het gangbare investeringsniveau.

Een groot deel hiervan zal in het huidige financiële jaar 2017/2018 worden besteed aan het kernproject van de onderneming: de Mechatronic Competence Campus (MCC). Dit is de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf tot nu toe. De MCC zal drie productiefaciliteiten samenvoegen tot een ultramodern productiepark met state-of-the-art logistiek.

De Lenze 2020+ groeistrategie is een doelgerichte voortzetting van een enkele jaren geleden ingeslagen weg: de duidelijke oriëntatie richting specifieke marktsegmenten. Het geeft een stevige funderingen voor stabiele en duurzame groei in de kerntaken. Tegelijkertijd geef het een antwoord op de uitdagingen van digitalisering en creëert het naast de kerntaken ruimte om nieuwe, toekomstgerichte bedrijfstakken te ontwikkelen.

Lenze’s portfolio is gebouwd op drie pilaren. Ten eerste de mechatronische producten en -pakketten, gevolgd door de automatiseringssystemen gebaseerd op zowel hard- en software, dit is de core business van de onderneming. Tenslotte is er de derde pilaar van toekomstgerichte digitale diensten.

Lenze richt zich in dit kader op vijf voorname industrieën: automotive, consumentengoederen, converteren & printen, intralogistiek en textiel. De doelstelling van het bedrijf is om zich in elke focusindustrie te verankeren als één van de vijf grootste leveranciers

Voor  de implementatie van haar 2020+ strategie creëerde Lenze ook een nieuwe bestuurspost: Operations.  De positie zal worden ingevuld door de heer Jochen Heier (54). Hij wordt per 1 januari 2018 Chief Operating Officer (COO). Recentelijk werkte de heer Heier voor Yanfeng Automotive Interiors, wereldwijd de grootste leverancier van interieurs voor de automobielindustrie. Hier was hij als Vicepresident en General Manager voor Europa en Zuid-Afrika verantwoordelijk voor het bestuur, de strategische ontwikkeling en uitbreiding de business. Daarvoor bekleedde hij bestuurlijke functies voor verschillende ondernemingen, waaronder Johnson Controls, Exide Technologies en Frauenthal Holding AG.