Madeline Gannon met industriële robot aanwezig bij opening London Design Museum

madeline-gannon-quipt

Het London Design Museum in de Britse hoofdstad opent op 24 november zijn deuren. Bij de opening is de Amerikaanse ontwerpster Madeline Gannon van MADLAB.CC aanwezig samen met een industriële robot die zij met behulp van haar eigen bewegingen kan aansturen.

Gannon kwam eerder in het nieuws met een video waarin zij demonstreert hoe zij een industriële robot zeer nauwkeurig met behulp van een GPS-marker kan aansturen. Inmiddels heeft Gannon ook een industriële robot omgebouwd tot een persoonlijke masseur, die harder masseert als zij naar achter beweegt en juist zachter masseert als zij naar voren buigt. Haar werk heeft Gannon al de bijnaam ‘robot fluisteraar’ opgeleverd.

Het idee om een robot bij de opening te betrekken is afkomstig van Justin McGuirk, de curator van het museum. Motherboard meldt dat McGuirk online een video zag van het werk van Gannon, waarop de curator Gannon vroeg een nieuwe robot te creëren die de angsten en onzekerheden die wij over robots hebben moet wegnemen. Dit heeft geleid tot Mimus, een industriële robot van 1.200 kilogram die de bewegingen van Gannon nauwkeurig kan volgen. Mimus is door Gannon gebouwd in samenwerking met Autodesk, dat onder andere een Autodesk BUILD Space in de Amerikaanse stad Boston beschikbaar stelt.