Mondiale roboticamarkt tegen 2025 verdrievoudigd

Binnen de komende zes jaar zal de wereldwijde roboticamarkt bijna verdrievoudigen. Volgens data- en analysebedrijf GlobalData van 98 miljard dollar in 2018 tot ruim 275 miljard dollar in 2025. Uit hun laatste 'Robotics' Technology Thematic Research-rapport blijkt dat de robotindustrie tussen 2018 en 2025 jaarlijks met 16% zal toenemen, met een groei van 17% in 2022.

De komende vijf jaar zal er veel uitbreiding plaatsvinden in cloud-gebaseerde robotdiensten voor legers van geïnstalleerde robots. Ook voor robots die naar behoefte worden ingehuurd, met name door kleine en middelgrote ondernemingen, zal veel nieuwe vraag ontstaan. Ondanks de zorgen over de toekomst van menselijke banen en identiteit, is het onwaarschijnlijk dat het momentum de komende vijf jaar zal stilvallen.

PR5798

Zeker nu organisaties wereldwijd proberen om de productiviteit in de productie en dienstensector, zowel in de publieke als de particuliere sector, verder te stimuleren. De groei komt voort uit het feit dat robots steeds goedkoper, slimmer, flexibeler en gemakkelijker kunnen worden getraind. Dit maakt het weer eenvoudiger om robots in nieuwe industrieën toe te passen.

De industriële robotdichtheid in de wereld zal toenemen naarmate de fabrieksautomatisering versnelt, zeker in China. Ondertussen zullen verbeteringen in de technologie en de herdefinitie van robots als verbonden kunstmatige intelligentieagenten de toename van robots in de fabriek, op kantoor, op de weg, in de lucht en thuis vergroten.

Dossiers