Nieuw AI-platform maakt debuut op Automatica

 

München School of Robotics and Machine Intelligence presenteert munich_i

De München School of Robotics and Machine Intelligence (MSRM) van de Technische Universiteit van München (TUM) verkent nieuwe richtingen met automatica, de toonaangevende internationale vakbeurs voor automatisering en robotica. Op de 2020-editie van automatica, van 8-11 december 2020, presenteert het MSRM een uniek platform, getiteld münchen-i, om de uitwisseling van ideeën over kunstmatige intelligentie (AI) en robotica te bevorderen. Het doel is om 's werelds toonaangevende experts samen te brengen en op verantwoorde wijze de ontwikkeling van deze technologieën te stimuleren.

Hoe kan ai-ondersteund werk veiliger en productiever worden gemaakt? Hoe kunnen we vandaag de dag robotica en AI gebruiken om huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van gezondheidszorg en mobiliteit het hoofd te bieden? En hoe kan een verantwoord gebruik van deze nieuwe technologieën eruit zien?

München-i, een nieuw AI-platform dat gezamenlijk is ontwikkeld door MSRM en Messe München, wil deze vragen beantwoorden. Voor de automatica-beurs, die in december 2020 in Messe München plaatsvindt, heeft MSRM een breed programma gepland onder de noemer "intelligence empowering tomorrow". De ereheilige zal de Beierse ministervoorzitter Dr. Markus Söder zijn.

High-tech top: Innovaties door de internationale AI elite

Op de hightechtop op de eerste dag van de beurs (8 december) draait alles om samenwerking en de interactie tussen menselijke en kunstmatige intelligentie. Pioniers en visionairs uit de industrie presenteren hun nieuwste innovaties, ontworpen om bij te dragen aan de verantwoordelijke technologische transformatie van de samenleving. De top is gericht op bedrijfsleiders en degenen die verantwoordelijk zijn voor productie, onderzoek en ontwikkeling, technologie en digitale transformatie.

De lijst van uitgenodigde sprekers omvat onder andere prof. Oussama Khatib, directeur van Stanford Robotics Lab aan de Stanford University, Prof. Carme Torras, Research Professor aan het Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, Prof. Dieter Fox, hoogleraar in de afdeling Computer Science & Engineering aan de Universiteit van Washington en Dr. Reinhard Ploss, de CEO van Infineon Technologies AG.

Ai. Maatschappij, Robothon en een robotrijbewijs

Samen met de high-tech top zal munich_i andere activiteiten presenteren met betrekking tot AI en robotica gedurende de duur van de beurs van 8-11 december 2020:

  • Ai. Maatschappij: In een ruimte van 1000 vierkante meter zullen bezoekers visionaire AI-initiatieven van MSRM en geselecteerde start-ups ervaren, die een blik bieden op de realiteit van morgen in de wereld van gezondheidszorg, werk en mobiliteit.
  • Robothon: Innovatie vereist een gevoel van verantwoordelijkheid, kennis, moed en doorzettingsvermogen: In een meerdaagse competitie zal de jonge internationale academische elite deze vaardigheden demonstreren en tegelijkertijd een uitdaging in robotica oplossen.
  • Robot Driver's License: Hier kunnen bezoekers de basis leren over hoe mensen werken met robots door middel van een hands-on ontmoeting.


TUM-professoren Alena Buyx en Sami Haddadin leiden munich_i

Prof. Alena Buyx, die voorzitter is van ethiek in geneeskunde en gezondheidstechnologieën, en Prof. Sami Haddadin, directeur van MSRM, zullen gezamenlijk het munich_i evenement leiden.

Beiden zien munich_i als een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de hightech regio van Beieren op basis van ethische richtlijnen: "Kunstmatige intelligentie en robotica staan aan de vooravond van een technologische kwantumsprong. De munich_i-top zal internationale topexperts in onderzoek, technologie en industrie presenteren die mensen centraal stellen en zo een blijvende impact hebben op ons toekomstige leven", aldus prof. Haddadin.

Prof. Buyx voegt hieraan toe: "Vroeg of laat zal AI ons dagelijks leven doordringen. Het zal echter ook een aantal belangrijke uitdagingen met zich meebrengen. Daarom moet het op de juiste manier gebeuren vanuit ethisch oogpunt. Bij TUM ontwikkelen we vanaf het begin nieuwe benaderingen om ethische en sociale overwegingen direct in het ontwikkelingstraject op te bouwen."

MSRM en automatica – een ideale samenwerking

Voor Falk Senger, de managing director van Messe München, zal automatica meer maatschappelijke relevantie krijgen via het nieuwe AI-platform: "De première van munich_i opent nieuwe thematische gebieden voor automatica: We starten gezamenlijk het debat over de voordelen van technologie als middel om mensen te helpen op het gebied van gezondheidszorg, werk en mobiliteit. Met munich_i hier in München brengen we ook dingen samen die bij elkaar horen en elkaar idealiter aanvullen – aan de ene kant automatica, als drijvende kracht voor AI en robotica en anderzijds MSRM als europa's toonaangevende deep tech smederij."

Meer informatie:

München School of Robotics and Machine Intelligence (MSRM):

De München School of Robotics and Machine Intelligence (MSRM) van de Technische Universiteit van München is een integratief onderzoekscentrum. Het doel is om de fundamenten van robotica, perceptie en kunstmatige intelligentie te onderzoeken om technologische oplossingen te ontwikkelen op het gebied van gezondheidszorg, werk en mobiliteit. Dit omvat bijvoorbeeld adaptieve en genetwerkte robotassistenten voor de industrie van de toekomst, autonome robotteams in de lucht en op de grond voor toekomstige mobiliteit, medische nanobots en robotassistenten voor autonoom leven op oudere leeftijd.