Nieuw lid van de EXO-familie met Sony IMX428

EXO

SVS-Vistek introduceert de exo428xU3 industriële camera met een resolutie van 7,1 megapixel en een USB3 interface als nieuw lid van de krachtige EXO industriële camerafamilie. Met deze resolutie en de beeldverhouding van bijna 3:2 (3208 x 2200 pixels) is de camera het moderne, krachtige CMOS alternatief voor de oude ICX695 CCD sensor. Bij volledige resolutie biedt de camera een beeldsnelheid van 51,4 fps, wat de maximale uitleessnelheid van de sensor is. 

Gebaseerd op de lage uitleesruis en de uitstekende kwantumefficiëntie van de Sony Pregius serie (3e generatie), zorgen de gevoelige 4,5 x 4,5 µm pixels voor een superieure beeldkwaliteit. De pixelgrootte zorgt voor een hoge verzadigingscapaciteit. Het resulterende dynamische bereik is indrukwekkend. De grote pixels vereenvoudigen ook de selectie van lenzen die passen bij de 1,1" sensorgrootte. De exo428xU3 camera maakt gebruik van een globale sluiter en is verkrijgbaar in monochroom of kleur. Ook de aanzienlijk verbeterde NIR-gevoeligheid in vergelijking met de ICX695 verdient bijzondere aandacht. 

De nieuwe camera wordt geleverd met een hoogwaardige industriële functieset die bestaat uit 8- en 12-bits kleurdiepte, ROI, binning, offset en opzoektabellen. De exo428xU3 is uitgerust met alle I/O-mogelijkheden van de EXO-serie voor een snelle integratie. Uniek is de geïntegreerde meerkanaals stroboscoopcontroller, die een externe controller voor de lichtregeling in de meeste gevallen overbodig maakt. Andere kenmerken van de exo428xU3 zijn een zeer flexibele, geïntegreerde sequencer, een logische module en PLC-compatibele 24V-ingangen en -uitgangen.