Nieuwe Alvium CSI-2 camera met Full HD resolutie voor embedded vision

Alvium 1500

Allied Vision breidt de Alvium 1500 C-camera-serie voor embedded vision uit met een nieuw cameramodel. De nieuwe Alvium 1500 C-210 biedt een resolutie van 2.1 megapixels en vult daarmee het gat tussen de 1.2 megapixel Alvium 1500 C-120 en de 5 megapixel Alvium 1500 C-500. De camera combineert een Full HD resolutie met hoge beeldsnelheden (tot 118 beelden per seconde).

Eén driver voor alle Alvium camera's

Samen met het nieuwe CSI-2 cameramodel Allied Vision brengt Vimba MIPI CSI-2 drivers uit voor NVIDIA Jetson SoMs. De drivers ondersteunen alle huidige en toekomstige Alvium cameramodules met MIPI CSI-2 interface, ongeacht welke sensor de cameramodule gebruikt. Met minimale ontwikkelingsinspanningen kunnen verschillende camera's worden getest met verschillende sensoren, kunnen diverse resolutievarianten van een systeem worden ontwikkeld of kunnen bestaande systemen worden geüpgraded naar de nieuwste sensoren. Dit bespaart niet alleen tijd, maar reduceert ook de ontwikkelingskosten aanzienlijk. Uitgebreide documentatie en ondersteuning vergemakkelijken de systeemintegratie en vereenvoudigen het maken van prototypes. Op GitHub zijn stuurprogramma's voor NVIDIA's SoMs Jetson TX2, Jetson AGX Xavier en Jetson Nano beschikbaar.

Embedded vision gemakkelijk gemaakt

De Alvium 1500 serie is de perfecte camera voor eenvoudige hardware- en software-integratie in embedded applicaties. Alle modellen zijn uitgerust met een MIPI CSI-2 interface, die met name geschikt is voor embedded vision toepassingen omdat het de specifieke hardware van de embedded boards kan aanspreken. De Alvium 1500 Serie biedt een essentiële functieset. Software integratie kan worden gedaan via Video4Linux2 (V4L2), GStreamer, OpenCV, of directe registratie toegang. Naast de NVIDIA Jetson driver zijn er nog meer open source drivers voor geselecteerde processorarchitecturen beschikbaar voor V4L2-ondersteuning, waardoor eenvoudige integratie en snelle go-to-market aan de kant van de systeemintegrator mogelijk is. De beeldbewerkingsfuncties kunnen direct op de Image Signal Processor in de camera worden geconfigureerd om CPU-belasting aan de hostzijde te besparen.

Met de nieuwe Alvium 1500 C-210 omvat de Alvium 1500 Serie nu vier modellen van 0,5 tot 5 megapixels, elk beschikbaar in monochroom of kleur.