Nieuwe F3SG-SR-serie veiligheidslichtschermen

Omron1

Fabrikanten moeten tegenwoordig flexibele productielijnen ontwerpen om aan veranderende behoeften van consumenten en wereldwijde eisen te voldoen. In deze complexe omstandigheden gebruiken de meeste fabrikanten verschillende soorten veiligheidslichtschermen voor elke beveiligingstoepassing. Hierdoor is het kiezen van het juiste lichtscherm een ingewikkelde en tijdrovende taak.

Een veiligheidslichtscherm is een sensor die in veiligheidssystemen wordt gebruikt om werknemers te beschermen tegen gevaren, zoals bewegende delen van productieapparatuur. Wanneer een medewerker een lichtstraal tussen de zender en ontvanger onderbreekt, detecteert het lichtscherm dit en geeft het een signaal om de apparatuur veilig te stoppen.

De nieuwe lichtschermen van de F3SG-SR-serie van Omron bieden bescherming aan vingers, handen, armen/benen en lichaam. De schermen worden gebruikt voor machineopeningen en de randen van apparatuur, in een grote variatie aan toepassingen en met beschermende hoogtes van 160 mm tot 2,48 m zodat de volledige vereiste bescherming kan worden geboden. Met de F3SG-SR kunnen fabrikanten het mechanische ontwerp van alle productielijnen standaardiseren en zo de complexiteit van keuze en ontwerp voorkomen. De F3SG-SR-serie zorgt ook voor betrouwbare waarneming, zelfs onder zware omstandigheden en bij extreme temperaturen, dankzij de goed afgedichte, oliebestendige constructie en het grote bereik.

"Installatie en onderhoud van veiligheidslichtschermen is met de F3SG-SR-serie eenvoudiger dan ooit", aldus Javier González, EMEA Product Marketing Manager Safety bij Omron Europe. "Gebruikers kunnen eenvoudig een lichtscherm vervangen door de configuratie van het oude scherm te kopiëren en naar een nieuwe over te zetten. Daarna kunnen ze de stekker in het stopcontact steken en aan het werk gaan. De intuïtieve indicatoren op de lichtschermen vergemakkelijken ook de fijnafstelling van de lichtstralen voor waarneming op grote afstand en helpen onverwachte stilstand van de apparatuur te voorkomen."

Via de IO-Link voor IoT-connectiviteit verzamelt de F3SG-SR-serie bedrijfsgegevens voor voorspellend onderhoud om de optimale vervangingstijd te bepalen, de uitvaltijd te verminderen en de veiligheid op productielocaties te verbeteren.

Omron2