Nieuwe Sinumerik ONE besturing heeft standaard tweeling

sinumerik-one-16x9-fhd-srgb

Op de EMO die in september in Hannover plaatsvindt, zal Siemens een hele nieuwe generatie besturingen voor gereedschapsmachines introduceren. Met CNC Sinumerik ONE is van digitale oorsprong en werkt samen met de Create MyVirtualMachine-software om de machinebesturing en bijbehorende digitale tweeling te creëren vanuit één engineeringssysteem. Hard- en software zijn daarmee naadloos geïntegreerd.

Het CNC-systeem met geïntegreerde Simatic S7-1500F PLC is er zowel als schakelkast- als paneelversie. Sinumerik ONE past perfect in de TIA Portal en maakt een zeer efficiënt technisch raamwerk beschikbaar voor machinefabrikanten. Met Safety Integrated ondersteunt de nieuwe Sinumerik ONE de Siemens-industriestandaard voor veiligheid. Met IT-beveiliging geïntegreerd in de CNC vanuit het ontwerp implementeert Sinumerik ONE het meerlaagse Defense-in-Depth-concept. Met Create MyVirtualMachine en Run MyVirtualMachine wordt de nieuwe controller voorzien van software om de machinecontroller en bijbehorende digitale tweeling vanuit één engineeringsysteem te maken.

Bezoekers van EMO kunnen de Sinumerik ONE live ervaren aan de hand van Highlight Showcases. Een voorbeeld hiervan, te zien op de Siemens-stand (Hal 9, Stand H50), is de firma Beam, de eerste machinebouwer die een Sinumerik ONE in zijn Additive Manufacturing-machine Modulo 250 heeft geïnstalleerd. Beam is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van machines voor Directed Energy Deposition (DED). Vergeleken met andere Additive Manufacturing-technologieën is DED bijzonder indrukwekkend als het gaat om hoge opbouwpercentages, multi-materiaaltoepassingen en gerichte materiaalintroductie direct in het procesgebied. Bezoekers van EMO kunnen de eerste AM-machine ter wereld zien die is uitgerust met Sinumerik ONE, en zien hoe de processimulatie van de materiaalvolgorde op de machine wordt weergegeven in het softwarepakket NX Virtual Machine in de gebruikelijke DED NX CAM-omgeving.

Dossiers