Ontwerpstudio’s van autofabrikant FCA gaan aan de slag met Drive Emotion van Dassault Systèmes

FCA, de op zes na grootste autofabrikant ter wereld, gaat zijn ontwerpstudio's wereldwijd uitrusten met de oplossing 'Drive Emotion' van Dassault Systèmes. FCA is inmiddels begonnen met het uitrollen van de oplossing, die gebaseerd is op het 3DEXPERIENCE-platform.

DassaultSystemes Met Drive Emotion, dat gebruikmaakt van CATIA ICEM-applicaties, wordt ontwerpen een doorlopend proces. Het wereldwijde designteam van FCA kan realtime samenwerken aan hetzelfde virtuele model en ideeën uitwisselen via volledig geïntegreerde applicaties.

Kracht van emotie

De stijl van een voertuig creëert een emotionele connectie met klanten en is vaak een belangrijke reden om een specifiek model aan te schaffen. Het is dan ook aan ontwerpers om de kracht van emotie in te zetten binnen de context van de klantbeleving om tot succesvolle designs te komen. Daarbij moeten zij rekening houden met allerlei disciplines, van aerodynamica tot marketing.

Tijdens het ontwerpproces kan het overzetten of converteren van data tussen niet-geïntegreerde oplossingen, bijvoorbeeld bij het doorvoeren van wijzigingen of het herontwerpen van designelementen, leiden tot langere cyclustijden. Ook bestaat het risico dat de intenties van ontwerpers verloren gaan.

Collaboratieve omgeving

Drive Emotion biedt ontwerpers een complete, collaboratieve omgeving voor het gehele designtraject, van de eerste schets tot de virtuele validatie. Hierdoor kunnen zij zich focussen op het creatieve proces, in plaats van op de technologie. Designelementen worden ontwikkeld in 3D, zijn eenvoudig aan te passen, kunnen direct worden gerenderd en ontwerpers krijgen realtime feedback. Functionaliteit voor het automatisch genereren of wijzigen van elementen van eerdere designs reduceert de kosten van last minute aanpassingen.