ORACLE TEAM USA ontwikkelt nieuwe raceboot met 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes

3D-experience specialist Dassault Systèmes maakt bekend dat de samenwerking met ORACLE TEAM USA is verlengd voor de 35ste America's Cup in 2017 in Bermuda. Titelverdediger ORACLE TEAM USA wil daar voor de derde keer op rij de overwinning behalen, met een nieuwe raceboot die is ontwikkeld met behulp van Dassault Systèmes' 3DEXPERIENCE-platform.

Het 3DEXPERIENCE-platform integreert software voor het ontwerpen, simuleren en produceren met composietmaterialen in een virtuele samenwerkingsomgeving. Met behulp van dit platform kan ORACLE TEAM USA een racecatamaran ontwikkelen, testen en perfectioneren, nog voordat de catamaran met water in aanraking komt.

"Als titelverdediger vertrouwen wij op Dassault Systèmes voor het ontwerpen en bouwen van de snelste raceboot voor de 35ste America's Cup", zegt Scott Ferguson, Design Coordinator - Senior Wing Designer van ORACLE TEAM USA. "Bij wedstrijdzeilen moeten we reageren op verschillende factoren en situaties, variërend van snelheid en stabiliteit, tot teamveiligheid en weersomstandigheden. Het 3DEXPERIENCE-platform biedt de mogelijkheid virtueel te bepalen wat wel en niet werkt, snel wijzigingen door te voeren en informatie real-time met elkaar te delen. Dat zijn 'must-haves' voor het optimaliseren van onze bootperformance."

oracle-team-usa-3ds