Porsche toont nieuwe Porsche 911 met behulp van IRB4600 robots van ABB

Het nieuwste model van de Porsche 911 is onlangs door Porsche onthuld. Het nieuwe voertuig is te bewonderen in het Porsche Museum in het Duitse Stuttgart-Zuffenhausen. Online bezoekers van het museum kunnen met behulp van twee industriële IRB 4600 robots van ABB de Porsche vanuit nagenoeg iedere hoek bekijken.

De Porsche 911 staat - beschermd door glas - opgesteld voor het Porsche Museum. Naast het voertuig staan twee IRB4600 robots die zijn voorzien van camera’s. Online bezoekers van het museum kunnen deze robots via een webgebaseerde applicatie besturen om de robotarm rond het voertuig te laten roteren, om deze vanuit de gewenste hoek te bekijken.

high_911_turbo_s_exclusive_series_porsche_museum_stuttgart_2017_porsche_ag

De Porsche 911 en de twee IRB4600 robots van ABB bij het Porsche Museum (bron: Porsche)

RobotStudio

Het project is een samenwerking tussen Porsche en ABB. ABB heeft onder andere de RobotStudio software geleverd, waarmee alle mogelijke bewegingen van de robot zijn gesimuleerd en gefinetuned om een soepele werking van de robots te garanderen. Daarnaast zorgt deze software dat de robots niet met elkaar of het voertuig in botsing komen.

De robots worden door ABB ondersteund via het ABB Ability Connected Services platform. Via dit platform monitort ABB de status en prestaties van de robots, zodat Porsche proactief kan worden gewaarschuwd voor signalen die kunnen wijzen op ongeplande onderbrekingen voordat deze daadwerkelijk optreden.

Live stream

Wie de Porsche wil bekijken met behulp van de robots van ABB kan terecht op de website van Porsche. Op deze site kan continu een live stream worden bekeken van de beelden die met behulp van de robots worden gemaakt. Wie de robot zelf wil besturen kan hiervoor een tijdslot reserveren.