RFA levert Kawasaki Robotloaders aan drie bedrijven

RFA Rijlaarsdam Factory Automation (RFA) maakt bekend deze zomer bij drie bedrijven RFA Kawasaki Robotloaders te hebben geïmplementeerd. Het gaat om Tebra Messenindustrie, Nieuwstraten Metaalbewerking en Van Der Vegt Fijnmetaal.

De RFA Kawasaki Robotloaders zijn ingezet voor het automatiseren van CNC bewerkingsmachines. De oplossingen zijn gebaseerd op de RFA-Raster robotoplossingen van RFA, met open layout door afscherming met lichtschermen volgens de CE normen. De systemen kunnen worden aangepast aan de eisen van het specifieke productieproces van de gebruiker.

Robotloader voor Tebra

Tebra Messenindustrie maakt al enkele jaren gebruik van een RFA Robotloader. Hier is nu een tweede Robotloader aan toegevoegd. Deze Robotloader is voorzien van een Kawasaki RS020NEE91 robot en is opgebouwd bij twee slijpmachines. Rondmessen worden dankzij de robot automatisch in slijpmachines geladen. Dankzij de inzet van vacuümgrijpers kan het systeem een grote range aan diameters hanteren. Door een lasergestuurde diktemeting wordt er op een dubbele plaat gecontroleerd. Met behulp van de RFA-ProductionManager worden de aantallen, afmetingen van de werkstukken en grijpers op een tablet-PC ingesteld.

RFA-Tebra

De RFA Robotloader met een Kawasaki RS020NEE91 bij Tebra Messenindustrie (bron: RFA)

 

Mazak draaibank geautomatiseerd

Nieuwstraten Metaalbewerking heeft onlangs een Mazak draaibank in gebruik genomen. Een RFA Robotloader met het RFA-Raster systeem wordt ingezet om dit systeem te automatiseren. Een Kawasaki RS020NFE91 is op een RFA-Raster console opgebouwd en is uitgevoerd met 3 mogelijkheden voor de aanvoer van werkstukken: Een verrijdbare pallet, een rastertafel en een dubbele rolstelling voor assen. De robotcel wordt bestuurd door bijbehorende RFA-Raster software.

RFA-Nieuwstraten-Metaalbewerking

De RFA Robotloader waarmee de Mazak draaibank van Nieuwstraten Metaalbewerking is geautomatiseerd (bron: RFA)

Kawasaki RS080NFE02

Bij Van Der Vegt Fijnmetaal is een Daewoo Puma 2600 geautomatiseerd door middel van een Kawasaki RS080NFE02 met 80 kg hanteringsgewicht en een bereik van 4.200 mm. Doordat de robot onder een hoek is geplaatst, blijft de machine ondanks de omvang van deze robot vrij toegankelijk voor de operator. Naast de aanvoer op een werkstuktafel met raster worden gezaagde delen direct door middel van een magneetgrijper aan de robot van een europallet genomen, waardoor deze niet door de operator gehanteerd hoeven worden. De gerede werkstukken worden door de robot op een tweede europallet geplaatst.

RFA-VanderVegt-Fijnmetaal

De Daewoo Puma 2600 bij Van Der Vegt Fijnmetaal die is geautomatiseerd met behulp van een Kawasaki RS080NFE02 (bron: RFA)

Dossiers