SCHUNK aanwezig op de Technologiestraat TIV 2019

Op 17, 18 & 19 september 2019 is SCHUNK aanwezig op de Technologiestraat van TIV Hardenberg 2019. De Technologiestraat op de vakbeurs is een nieuw inititatief. De straat faciliteert demonstraties van diverse exposanten. Er is momenteel veel vraag naar meer kennis over robotisering. De komst van de Technologiestraat haakt in op de ontwikkelingen van de markt en ook op de wens van de TIV bezoekers.

SCHUNK Tijdens TIV 2019 kunnen bezoekers de nieuwe SCHUNK PGN-plus-P grijper ervaren. Met zijn specifieke eigenschappen is de PGN-plus-P een klasse op zich. De grijper is gebaseerd op een slimme innovatiestrategie, die de bewezen basiscomponenten continue uitbreidt met zeer vooruitstrevende functies. De PGN-plus-P biedt een verbetering op de bewezen technologie. Deze pneumatische grijper onderscheidt zich door drie nieuwe functies: 50% langere grijpvingers, nieuwe verbeterde tandgeleiding en 50% meer grijpkracht.

Tot 50% langere grijpvingers

De verbeterde mutli-tandgeleiding maakt het gebruik van nog langere grijpvingers mogelijk voor hetzelfde grijperformaat dankzij de hogere maximale momenten, zonder de geleiding te overbelasten.

Maximale levensduur door smeergroeven in de multi-tandgeleiding

De smeergroeven in de multi-tandgeleiding zorgen voor een continue toevoer van smeermiddel. Het voordeel hiervan is dat het smeermiddel snel en gelijkmatig wordt aangebracht, zelfs met korte slagen.

Tot 50% hogere grijpkracht

Dankzij het grotere oppervlak van de aandrijfzuiger, in de compacte installatie van de PGN-plus-P, is een hogere grijpkracht mogelijk. Zwaardere werkstukken kunnen worden verwerkt met hetzelfde grijperformaat.