SCHUNK lanceert nieuwe grijper

SCHUNK

SCHUNK is marktleider in Europa op het gebied van grijpers voor industriële robots. Kenmerkend voor het bedrijf zijn de producten die eenvoudig, gebruiksvriendelijk en met een breed scala aan toepassingen voor verschillende soorten industrieën toepasbaar zijn. De nieuwe grijper is hierop geen uitzondering. 

Enkele maanden geleden lanceerde SCHUNK zijn nieuwe Plug & Work-programma met flexibele en gemakkelijk te vervangen grijpers, aangepast aan alle soorten interactieve robots. Nu lanceert het bedrijf nog een ander innovatief product dat wordt uitgebracht in een belangrijke wereldwijde lancering. De EGH-grijper is specifiek ontworpen voor alle collaboratieve robots van Universal Robots in de maten 3, 5, 10 en 16. EGH is een gloednieuwe universele en servo-gestuurde grijper voor met name kleine tot middelgrote werkstukken. In lijn met de andere programma's van SCHUNK is de nieuwe grijper ook zeer flexibel en werkt het in alle verschillende soorten toepassingen en marktsegmenten waar collaboratieve robots worden gebruikt in hun dagelijkse activiteiten. 

De EGH-grijper wordt geleverd met twee soorten vingerparen - een vaste en een flexibele. De flexibele vinger heeft twee geleidende delen, waardoor de slag eenvoudig kan worden ingesteld tussen 0 - 186 mm. Dit betekent dat ze vrij instelbaar zijn en eenvoudig in te stellen volgens de individuele vereisten die de toepassing vereist. 

Alle componenten die nodig zijn voor de installatie zijn bij het startpakket inbegrepen - van software tot inbussleutels, dus is het niet helemaal vreemd om de nieuwe EGH-grijper van SCHUNK te vergelijken met een bouwpakket van IKEA. De eenvoud en snelle montage past ook bij de vergelijking met de meubelgigant. 

De installatie is geoptimaliseerd om zo eenvoudig en tijdbesparend mogelijk te zijn en duurt niet langer dan een half uur. In plaats van schroeven, is de EGH-grijper uitgerust met een beugel die eenvoudig in de adapterplaat kan worden gemonteerd. Installeer vervolgens de software en programmeer het werk dat moet worden gedaan. Met andere woorden, het is nog eenvoudiger om de grijper van SCHUNK te installeren dan om een ​​Billy-boekenkast in elkaar te schroeven.