Siemens opent Chinees onderzoekscentrum gericht op robotics

feature-2017-09-innovation-china

Siemens opent een onderzoekscentrum in de Chinese Tsinghua University in Beijing. Het onderzoekscentrum gaat zich richten op de combinatie van mechanica en electronica, samenwerking tussen mensen en robots en de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in robot controllers.

Dit heeft Siemens bekend gemaakt. “China’s digitale transformatie heeft al een grote impact op de economie in het land. Met Made in China 2025 en The Belt & Road initiatieven wil China zijn nationale industrie upgraden en zijn wereldwijde concurrentiepositie versterken via digitale innovaties”, zegt Dr. Roland Busch, Chief Technology Officer en lid van de raad van bestuur van Siemens. “Siemens investeert stevig in de toekomst van China en werkt samen met zowel het land als veel klanten op China’s pad naar digitalisering.”

China is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste R&D-locaties van Siemens wereldwijd. Het bedrijf had in het fiscale jaar 2016, dat eindigde op 30 september 2016, in China ruim 4.500 R&D-medewerkers in dienst in meer dan 20 R&D-centra. Deze centra richten zich niet alleen op robots, maar ook op ondermeer het industriële Internet of Things, smart cities, cybersecurity en data analytics.