Slanke hydraulische gereedschapshouder met cool-flow

Ruim drie jaar geleden lanceerde SCHUNK de slanke hydraulische gereedschapshouder TENDO Slim 4ax. De precisieopname en de buitengeometrie zijn gelijk aan de warmtekrimphouders conform DIN 69882-8 en hebben daarnaast de overtuigende kwaliteiten van SCHUNK voor de hydraulische gereedschapshouders. Nu brengt SCHUNK een variant met cool-flow-technologie op de markt, die een zeer effectieve koeling door de gereedschapsopname mogelijk maakt. 

cool-flow

Cool-flow optimaliseert het spanenafvoer 

De TENDO Slim 4ax cool-flow-technologie belooft vooral voordelen bij het bewerken van staal en aluminium. Maar ook bij kunststof biedt de TENDO Slim 4ax cool-flow-technologie voordelen. De koelmiddel-of persluchtstraal is altijd optimaal aangepast aan het snijproces, ongeacht de ongeklemde lengte. In tegenstelling tot warmtekrimphouders, kaatst de straal bij lange uitspanning niet aan de gereedschapsschacht terug, maar bereikt deze de volledige lengte langs de gereedschapsmantel tot aan de snijkant. Dit komt de koeling van het snijvlak ten goede, spanen worden beter verwijderd en het totale proces wordt efficiënter. Pilottoepassingen laten zien dat de trillingsdempende montage met cool-flow-technologie vooral loont bij het voorfrezen, semi nafrezen en nafrezen, wat resulteert in uitstekende oppervlaktekwaliteiten. Bovendien worden de nabewerkingen gereduceerd en de dalen de gereedschapskosten. 

geometrie

Plug & Work 

In tegenstelling tot warmtekrimphouders kan de TENDO Slim 4ax naadloos worden geïntegreerd in het hydraulische gereedschapsprogramma van SCHUNK.  Zelfs krappe vorm- en positietoleranties kunnen nauwkeurig in acht worden genomen. Net als alle SCHUNK TENDO hydraulische gereedschapshouders overtuigt de TENDO Slim 4ax ook met de perfecte demping van trillingen en het verwisselen van gereedschap in slechts enkele seconden met behulp van een inbussleutel. Investeringen in dure randapparatuur zijn niet nodig. De slanke opstelling met cool-flowtechnologie is verkrijgbaar in de lengtes 90 mm en 120 mm voor de interface HSK-A63 met een diameter van ø 6 mm tot ø 32 mm en voor SK 40 met een diameter van ø 6 mm tot ø 32 mm. Verdere interfaces zoals de BT 40 en lengtevarianten met 160 mm worden gepland.