Slim energiebeheer met nieuwe IoT-gateway RevPi Flat

KUNBUS RevPi Flat

Digitalisering en netwerken houden niet op bij de energiesector. Met de RevPi Flat presenteert Helmholz Benelux een nieuwe slimme IoT-gateway, gebaseerd op de Raspberry Pi 3+ Compute Module en Linux. De vrij programmeerbare module overtuigt door zijn industriële eigenschappen en een groot aantal interfaces. 

Het opent nieuwe, kosteneffectieve en flexibel aanpasbare toepassingsgebieden, vooral voor de energiesector. De RevPi Flat heeft een compact en plat ontwerp met twee afzonderlijke Ethernet-interfaces en 8 GB intern eMMC-flashgeheugen. Daarnaast beschikt het apparaat over twee RS485- en twee USB 2.0-interfaces en is het naast een analoge ingang ook voorzien van een digitale en een analoge uitgang.

Verder is in de RevPi Flat een TPM (Trusted Platform Module) met uitgebreide beveiligingsfuncties geïntegreerd, die gegevensbescherming, veilige opslagprocessen en bescherming tegen externe software- en hardware-aanvallen biedt.

De module ondersteunt communicatie via Wireless M-Bus en is Bluetooth en WiFi compatibel. Het besturingssysteem is een aangepaste, vooraf geïnstalleerde Raspbian met realtime patch. Dankzij het open platformconcept (inclusief volledige rootrechten) garandeert de RevPi Flat maximale ontwerpvrijheid.

Individuele applicaties kunnen eenvoudig worden geprogrammeerd en maken de uitvoering van een grote verscheidenheid aan projecten mogelijk. Bijvoorbeeld het opzetten van een modern, gedecentraliseerd energiebeheersysteem of het optimaliseren van bestaande processen.

Zo is het mogelijk om energie specifieke waarden te registreren, procesrelevante gegevens weer te geven en stamgegevens en onderhoudslogboeken te beheren. Fotovoltaïsche, windenergie- en zonne-energiecentrales kunnen worden aangestuurd en bewaakt, wat een vlotte workflow garandeert. Ook op het gebied van e-mobiliteit is een breed scala aan toepassingen mogelijk.

Meer informatie: www.helmholz-benelux.eu