Snelle engineering met LASAL Add-Ons

AddOns_400px

In moderne 4.0 machine concepten is niet alleen modulaire hardware, maar ook modulaire engineering een vereiste voor flexibele machines bij adaptieve productieprocessen. De object-georiënteerde automatiseringssoftware LASAL ondersteunt daarom mechatronische engineering. In de uitgebreide bibliotheek zijn modules voor diverse standaard functies te vinden die engineering flexibeler maken.

De gebruiker kan met LASAL Add-Ons de toepassingssoftware nog sneller en gemakkelijker maken. De kant-en-klare sjablonen zijn gebouwd als wizards en beschikbaar voor diverse machine functies. Als voorbeeld kan de besturing van een delta robot en bijbehorende visualisatie snel en menu gestuurd gerealiseerd worden. Verdere voorbeelden zijn sjablonen voor CNC, asbesturing, OPC UA, VNC, temperatuurregeling, PID controller, gebruikersbeheer, diagnostiek, data analyzer en receptbeheer.

De Add-Ons zijn functie-specifiek geconfigureerd en bevatten alle benodigde programma's en weergave elementen in verschillende resoluties. Een korte beschrijving en uitgebreide documentatie van de respectieve functies zijn geïntegreerd. De sjablonen zijn ontworpen voor multi-CPU oplossingen en kunnen ook eenvoudig worden toegevoegd aan bestaande projecten.

Een bijkomend voordeel van object-georiënteerd programmeren met LASAL is dat wanneer de software classes getest zijn, ze altijd kunnen worden hergebruikt of aangepast. Hierdoor kan op de software engineering tot wel 70 procent worden bespaard - met meer kwaliteit en duidelijkheid.