Stappenmotormodule met STO

ST151

De ST-151 uit de S-DIAS Motion-serie van SIGMATEK is een high-performance stappenmotormodule ontworpen voor besturing van twee fasen stappenmotoren tot een nominale spanning van 50 V DC en een continue stroomsterkte van 5 A in full en half step modus. Daarnaast wordt microstepping ondersteund met 64 micro steps per volledige stap, waarbij een zeer nauwkeurige en tegelijkertijd goede werking van de motor kan worden bereikt.

De stappenmotormodule heeft een incrementele encoder interface voor positionering van de stappenmotor, alsmede een 2-kanaals input om de Safety functie Safe Torque Off (SIL3, PL e) in te kunnen schakelen. Met het gebruik van STO kan de drive indien nodig veilig in een torque-vrije positie worden gezet. Twee digitale ingangen (24 V DC) met een vertraging van 10 μs zijn ook aan boord. Deze kunnen gebruikt worden als eind switches, positie latch of verwijzingsprofielen.

De parameters worden ingesteld in de besturingsapplicatie. De ST-151 kan daardoor perfect worden afgestemd op de betreffende motor en toepassing. In de drive bibliotheek van de engineering softwaretool LASAL is een brede selectie beschikbaar van vooraf gedefinieerde motiononderdelen.

Naast de servomotormodules met incrementele encoder of resolver ingangen omvat de S-Dias Motion reeks ook modules voor gelijkstroommotoren. In combinatie met Safety modules kunnen encodersignalen zoals snelheid, positionering, draairichting en stilstand veilig en flexibel worden gemonitord (SIL3, PL e). Afmetingen: 25 x 104 x 72 mm (BxHxD).