Steven Wyatt nieuwe president IFR

Steven Wyatt (ABB, Zwitserland) is door de Raad van Bestuur van de Internationale Federatie van Robotica verkozen tot de nieuwe president. Wyatt volgt Junji Tsuda (Yaskawa Electric Corporation) op, die sinds december 2017 in deze functie werkzaam is. Milton Guerry (SCHUNK, VS) is benoemd tot de nieuwe vicepresident van IFR.

De nieuwe IFR-president heeft een decennium aan internationale ervaring opgedaan in de flexibele automatiseringsindustrie. Hij is momenteel wereldwijd hoofd van de afdeling Portfolio en Digital voor de Robotica & Discrete Automatisering van ABB. Voordat hij in 2010 bij ABB in dienst trad, werkte de geboren Schot in een reeks leidinggevende marketing- en verkoopfuncties binnen de kunststofindustrie over de hele wereld. Steven Wyatt heeft een graad in Chemical Engineering van de Universiteit van Edinburgh. Voordat hij tot President van IFR werd gekozen, assisteerde Wyatt zijn voorganger, Junji Tsuda, als Vice President, een functie die hij twee jaar lang bekleedde.

Steven Wyatt bedankte de vertrekkende IFR-president, Junji Tsuda, voor het delen van zijn gewaardeerde en waardevolle industrie-expertise met de belangrijkste internationale belanghebbenden en de wereldpers. "Als de stem van de robotica industrie heeft Junji Tsuda voorbeeldig werk verricht door het standpunt van onze leden over de belangrijkste onderwerpen die van invloed zijn op onze industrie uiteen te zetten. Als de nieuwe president is het mij een genoegen om zijn succesvolle werk voort te zetten. Samen met de nieuwe Vice President, Milton Guerry, zal ik Junji Tsuda's missie voortzetten om een beter bewustzijn en een beter begrip van de snel veranderende wereld van flexibele automatisering te leveren.

De nieuwe IFR Vice President Milton Guerry begon zijn carrière in de automobielindustrie in verschillende technische en technische functies. Vandaag de dag staat hij aan het hoofd van het SCHUNK USA team als President. Guerry is lid van de Raad van Bestuur van de Robotic Industries Association (RIA). Hij trad in 2000 in dienst bij SCHUNK en heeft in 2007 verschillende leidinggevende functies bekleed, waarbij hij zijn huidige rol als President op zich heeft genomen.

ifr
Junji Tsuda, voormalig IFR President; Steven Wyatt, IFR President; Milton Guerry, IFR Vice President (v.l.n.r. - foto © Patrick Schwarzkopf)