TM-cobots met integrated vision op Vision, Robotics & Motion

2F-140 Adaptive Gripper on TM Collaborative Robotkopie

Terwijl binnen het ruime aanbod aan cobots een aantal optioneel met vision leverbaar is, levert Techman Robot haar TM-cobots standaard met integrated vision. Dankzij deze geïntegreerde Smart-functie kunnen TM-cobots patronen herkennen, objecten localiseren, kleur detecteren, barcodes lezen, enz. Vision is bij de TM-cobots 100% in de hardware en software geïntegreerd. Daarmee biedt Techman gebruikers een universeel inzetbare cobot met een hoog zelf oplossend vermogen en alle functies die je van vision mag verwachten.

Dankzij de geïntegreerde vision herkent de TM-cobot snel een werkstuk, zonder dat van te voren exact de positie moet worden geprogrammeerd. De programmeertijd is daarmee korter dan cobots zonder deze Smart-functie. In de praktijk worden de TM-cobots vaak ingezet voor automatisering van meerdere taken op verschillende werkplekken. Met de 0-punt definitie van de geïntegreerde camera zijn de TM-cobots direct op iedere plaats inzetbaar, zonder dat opnieuw uitlijnen noodzakelijk is. Daarmee bieden de TM-cobots een hoge mate van flexibiliteit in zowel een productie-omgeving als bij assemblage en verpakken.

Verkoop en ondersteuning van de TM-cobots wordt verzorgd door VWCO, onderdeel van de Valk Welding group. VWCO staat voor Vision With Cobots. Meerdere integratoren in de Benelux zetten de TM-cobots inmiddels in voor diverse toepassingen in de maakindustrie.