Toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 met analoge uitgang

f_press_pnoz_s30_751330_with_icons_drive_function_b8_2_cold_2017_03_web

Het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 uit de productgroep Veiligheidsrelais PNOZsigma beschikt nu vanaf versie 3.0 over een configureerbare analoge uitgang die de diagnose comfortabeler maakt. PNOZ s30 van Pilz bewaakt stilstand, toerental, toerentalbereik, draairichting en asbreuk veilig tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e/SIL CL 3.

Veilig werken bij een geopend hek, kortere ombouwtijden en een snellere toegang tot de machine na stopzetting zijn belangrijke voordelen voor de gebruiker bij het gebruik van de PNOZ s30. PNOZ s30 is geschikt voor alle op de markt gangbare aandrijf- en motorfeedbacksystemen en naderingsschakelaars.

Veiliger schakelen – productiever produceren

De nieuwe analoge uitgang stuurt het betrouwbaar gemeten toerental als proportioneel 0-20 of 4-20 mA signaal door naar de PLC-besturing, waardoor het toerental direct voor de procesbewaking kan worden gebruikt. Het veilig bewaakte toerental kan direct op bedienings- en visualiseringsapparatuur, bijvoorbeeld ook op de bedienterminals PMI (Pilz Machine Interface) van Pilz, worden weergegeven en gevolgd. Daarbij geeft de PNOZ s30 ook over- en onderschrijdingen van vastgelegde waarschuwingsdrempelwaarden door een veilig uitgangssignaal aan. Zo kunnen onnodige uitschakelprocessen worden voorkomen en kan de productiviteit worden verhoogd.

Ingebruikneming: logisch sneller

Door EN- en OF-verbindingen kunnen maar liefst drie veiligheidsfuncties zoals bijvoorbeeld "Veilige bedrijfsstop" of "Veilige snelheidsbewaking" logisch met elkaar worden verbonden, ook EN/OF is combineerbaar. Dit reduceert potentiële bedradingsfouten en maakt een snellere ingebruikneming mogelijk.

Ook "slow turns" goed onder controle

Bovendien heeft de asbreukbewaking van het toerentalbewakingsrelais al effect bij een frequentie van 10 mHz vergeleken met 70 mHz tot nu toe. Dit maakt buiten de normale snelheden ook de bewaking van extreem langzaam werkende toerentaltoepassingen mogelijk.

Eenvoudige bediening

De PNOZ s30 wordt comfortabel via een draaiknop ("push and turn") bediend. In combinatie met het verlichte display bespaart dit tijd bij de ingebruikneming en bij de vervanging van apparaten. Op het display worden de ingestelde grenswaarden en parameters alsmede het actuele toerental weergegeven. Wanneer een vastgelegde waarschuwingsdrempelwaarde wordt bereikt, geeft het toerentalbewakingsrelais een waarschuwing.

Bewegingsbewaking alomvattend

Pilz biedt een uitgebreid portfolio op het gebied van toerentalbewaking: met het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 is er een stand-alone product voor de toerentalbewaking beschikbaar. Als er nog meer veiligheidsfuncties in de toepassing moeten worden bewaakt, worden de Motion Monitoring-modulen van de configureerbare kleine besturingen PNOZmulti gebruikt. Als er korte  reactietijden of uitgebreide veiligheidsfuncties zoals bijvoorbeeld veilige remfuncties bij verticale assen nodig zijn, biedt Pilz hiervoor de in de aandrijving geïntegreerde veiligheidsoplossing PMC. Voor de toerentalbewaking in gekoppelde machines wordt het automatiseringssysteem PSS 4000 voor veiligheid en automatisering gebruikt.