Universal Robots certificeert grijpers van SMC voor ‘collaborative robots’

SMC_MHMMagneticGripper1

SMC Corporation of America en Universal Robots (UR) zijn een nauwe samenwerking aangegaan op het gebied van ‘collaborative robots’ (cobots). Universal Robots heeft in april op een vakbeurs in Chicago magnetische grijpers van SMC met UR+ certificering gepresenteerd. De grijpers zijn ontwikkeld en gecertificeerd om vlekkeloos samen te werken met de cobots van Universal Robots.

SMC Corporation of America is lid geworden van het Universal Robots UR+ programma op basis van de nieuwe MHM-serie magnetische grijpers met UR+ certificering. De grijper wordt geleverd als plug-and-play component om oplossingen te creëren voor het oppakken, verplaatsen en positioneren van ferromagnetische werkstukken met onregelmatige, poreuze of kwetsbare oppervlakken. Deze werkstukken kunnen niet met traditionele vacuümsystemen of mechanische grijpers worden verwerkt.

“Het UR+ platform biedt fantastische mogelijkheden voor SMC om plug-and-play oplossingen voor cobots van UR te leveren. De drempel naar automatisering wordt daarmee veel lager voor zowel grote als kleinere klanten”, zegt Amanda Wease, product manager bij SMC Corporation of America. “De keuze om medeontwikkelaar te worden van het UR+ programma van Universal Robots lag voor de hand, omdat onze technologische expertise goed aansluit. Het is nog maar het begin van onze samenwerking. Wij zien er naar uit om verder te groeien met het UR+ programma door een gecertificeerd aanbod te ontwikkelen op basis van ons uitgebreide grijperassortiment.”

Complete oplossing

SMC Corporation of America voorziet de UR cobots van een complete oplossing. De set bestaat uit de magnetische grijper (MHM-serie), adapterplaten, naderingschakelaars, slangen, koppelingen en de URCap plugin voor eenvoudige integratie en programmering. Het elektrisch bediende magneetventiel uit de SY-serie, met hoge betrouwbare prestaties, maakt de oplossing compleet.

Opbouw van het systeem

De adapterplaat, magnetische grijper en het magneetventiel worden aan de robot gemonteerd. Vervolgens wordt de kabel op de UR-poort aangesloten en daarna de luchttoevoer. De magnetische grijper heeft een sterke magneet die aan de zuiger is bevestigd. Als een werkstuk gereed is om te worden opgetild, wordt er een signaal naar het ventiel van de luchttoevoer gestuurd, zodat de zuiger met de magneet uitschuift. Hierdoor komt het magnetische veld dicht bij het werkstuk en kan deze worden opgetild. Door het variëren van de dikte van de stootring is de magnetische kracht eenvoudig te regelen. Zodra het werkstuk zich op de gewenste plek bevindt, wordt de zuiger met de magneet ingetrokken. Daarmee verzwakt het magnetische veld en wordt het werkstuk losgelaten.

De MHM magnetische grijperset met UR+ certificering kan bij SMC Nederland worden aangevraagd, met wereldwijde ondersteuning en service.

Lees ook
Medewerkers van Yokogawa behalen certificaat voor industriële besturingssystemen

Medewerkers van Yokogawa behalen certificaat voor industriële besturingssystemen

Yokogawa maakt bekend dat 14 medewerkers aan het eind van het fiscale jaar 2014 beschikken over het certificaat ‘Global Industrial Cyber Security Professionals’ (GICSP). Deze relatief nieuwe kwalificatie werd in 2013 geïntroduceerd. Het GICSP-certificatie-examen wordt gehouden onder auspiciën van de Global Information Assurance Certification (GIAC)....