Versaview computers gecertificeerd voor explosiegevaarlijke omgeving

Versaview

Nieuwe certificeringen en nieuwe coatingopties optimaliseren de levensduur en de uptime van industriёle automatiseringsoplossingen van Rockwell Automation.

Rockwell Automation heeft de Allen-Bradley VersaView 5200 Thin Clients en de VersaView 5400 Industrial Computers aangepast voor het gebruik in zware industrieën, zoals de olie- en gasindustrie, de banden- en rubberindustrie en de pulp- en papierindustrie. Industriële producenten kunnen daardoor de betrouwbaarheid en de levensduur van hun automatiseringssystemen en visualisatie-oplossingen op explosiegevaarlijke locaties en in zware omstandigheden verbeteren.

De VersaView 5200 Thin Clients en de VersaView 5400 Industrial Computers zijn nu allebei gecertificeerd voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen UL klasse 1 divisie 2 en ATEX-categorie 2. Daarnaast beschikken de producten over een BIS-certificering voor India. De producten met deze nieuwe certificeringen zijn nu zonder extra kosten leverbaar.

De beide producten zijn vanaf nu ook beschikbaar met goedgekeurde coatingopties die de producten tegen omgevingsinvloeden zoals vocht, stof, schimmel en corrosie beschermen.

Configureren niet nodig

Als de VersaView 5200 Thin Clients gebruikt worden in combinatie met de ThinManager software van Rockwell Automation, kunnen ze meteen nadat ze aangesloten zijn productie-informatie ontvangen. Het configureren van de thin clients is niet nodig, waardoor ze ook snel vervangen kunnen worden. Bovendien is de kans klein dat belangrijke informatie verloren gaat als de VersaView Thin Client uitvalt, omdat de informatie wordt opgeslagen op een centrale server en niet lokaal.

Open design

VersaView 5400 Industrial Computers hebben een open design, zodat producenten de vrijheid hebben om de software te installeren die aan hun behoeften voldoet. Ze kunnen tevens geïntegreerd worden met de FactoryTalk Analytics for Devices-software van Rockwell Automation. Deze combinatie van hardware en software geeft gebruikers toegang tot data over de levensduur en de status van slimme apparatuur, zodat ze de prestaties daarvan kunnen monitoren en verbeteren.