WoTS 2018: SICK toont visie op procesflexibilisering en -optimalisatie

IP18-065

Tijdens de World of Technology & Science toont SICK (stand 11 B060) de nieuwste Sensor Intelligence ontwikkelingen voor industriële automatisering, logistieke automatisering en procesautomatisering.

SMART-sensoren

Met een uitgebreid portfolio SMART-sensoren ondersteunt SICK machinebouwers en producenten in de overstap naar Industrie 4.0 en een flexibele productie. SMART-sensoren genereren informatie die verder gaat dan de traditionele schakelsignalen of het ontvangen van gemeten procesparameters. Ze zorgen voor een aanzienlijke verhoging van de efficiency, dragen bij aan meer flexibiliteit in het proces en voorzien in informatie die het installatieonderhoud voorspelbaar maakt.

Wat maakt SMART-sensoren zo geschikt daarvoor? Wat zijn hun toepassingsmogelijkheden? En welke techniek zit erachter? SICK laat u graag zien hoe u SMART-sensoren inzet om uw concurrentiekracht verder te vergroten en verspilling in tijd en geld te reduceren.

Modulaire sensoroplossingen

Als onafhankelijk ontwikkelaar en producent van intelligente sensorsystemen biedt SICK ’s werelds breedste en grootste productportfolio voor de automatisering van deze mobiele platforms. Van kleine AGC’s (automatisch geleide carts) tot gespecialiseerde AGV’s - de sensoroplossingen van SICK omvatten het hele spectrum van automatisch geleide voertuigen. Dat portfolio begint met kosteneffectieve oplossingen voor lijnnavigatie en eenvoudige botspreventie, en reikt tot volledig gecertificeerde veiligheidsoplossingen en geïntegreerde contourlokalisatie. Met behulp van tal van modules kan iedere oplossing worden opgeschaald en voor elke applicatie op maat worden samengesteld.

SMART-data voor mobiele toepassingen

In de solide omgeving van een fabriek of distributiecentrum kunnen sensoren - gekoppeld aan een intelligent netwerk - veel procesinformatie en -inzicht verschaffen. Bijvoorbeeld over mogelijke verstoringen. Maar hoe doe je dat bij AGV’s, AGC’s, havenkranen, landbouwvoertuigen en andere mobiele machines en voertuigen? Speciaal hiervoor heeft SICK het gatewaysysteem TDC (Telematic Data Collector) ontwikkeld. Hiermee wordt iedere mobiele toepassing in één keer IoT- en Industrie 4.0-proof.

Eenmaal gemonteerd op het mobiele voertuig of de mobiele machine vormt de TDC de communicatie- en informatieschakel met de buitenwereld. Het gatewaysysteem verzamelt en bewaart de data van alle aangesloten sensoren (niet alleen SICK maar ook andere merken) en maakt daarbij gebruik van verschillende interfaces. Via mobiele communicatie, WLAN of Ethernet wordt de data naar de klantserver, de SICK-cloud of - optioneel - de klantspecifieke SaaS-cloudoplossing gestuurd. Op basis van alle in- en uitgaande data kunnen processen worden geoptimaliseerd, gaat de transparantie omhoog en krijgt de productie een boost. Het TDC-systeem kan ook zelf de inkomende data beoordelen. De realtime output wordt dan gedeeld via I/O of sms-berichten - ideaal voor waarschuwingsfuncties.

Dossiers