Yamaha Motor investeert in Robotics Plus

Robotics Plus - Aporo apple packer

Robotics Plus, een landbouwrobotica- en automatiseringsbedrijf in Nieuw-Zeeland, krijgt een investering van US $ 8 miljoen van het Japanse Yamaha Motor ter ondersteuning van haar ambitieuze groeiplannen. De investering brengt de totale investering van Yamaha Motor in Robotics Pus op US $ 10 miljoen, na een partnerschapsovereenkomst en investering van US $ 2 miljoen eerder dit jaar.

"We zijn erg blij dat we onze samenwerking met Yamaha Motor verder hebben versterkt en extra investeringen hebben veiliggesteld om uit te kunnen groeien tot een echte Nieuw-Zeelandse, wereldwijde onderneming die een aantal industrieën zal transformeren", zegt Steve Saunders, medeoprichter en voorzitter van Robotics Plus die momenteel een Amerikaanse dochteronderneming voor het bedrijf opricht.

Robotics Plus - Aporo apple packer - 2

"Met deze investering kunnen we het bedrijf naar een hoger niveau tillen en het talent van wereldklasse aantrekken en behouden dat we hiervoor nodig hebben. Om de kans voor te blijven, moeten we snel opschalen, niet alleen met onze Apple Packers die al op de markt zijn, maar ook met onze nieuwe UGV (Unmanned Ground Vehicle) -platformtechnologie en andere projecten in ontwikkeling."

Hiro Saijo, CEO van Yamaha Motor Ventures & Laboratory Silicon Valley: "We hebben geïnvesteerd in Robotics Plus om ons doel te bereiken om de landbouw duurzamer, gezond en veilig te maken. Om tegemoet te komen aan de aanzienlijke en toenemende vraag vanuit de landbouw van vandaag en morgen, inclusief het wereldwijde tekort aan arbeidskrachten in de landbouw, moeten we geavanceerde en precieze robotica- en automatiseringstechnologieën maken die de landbouwindustrieën zullen transformeren.”

Robotics Plus UGV (Unmanned Ground Vehicle)