YASKAWA lanceert nieuwe generatie handlingsrobots GP serie

Yaskawa_Motoman_GP8

YASKAWA lanceert de nieuwe GP-serie voor handlingstoepassingen. De nieuwe GP7 en GP8 modellen met een draagvermogen van respectievelijk 7 en 8 kg worden door het bedrijf geïntroduceerd op de Empack/Automation beurs in april.

De robots zijn volledig uitgevoerd in beschermingsklasse IP67. Hierdoor kunnen zij zonder verdere aanpassingen worden gebruikt in vochtige omgevingen voor handling en andere automatisering. De nieuwe GP robots zijn ook leverbaar in “food-grade” uitvoering, zodat zij direct in bijvoorbeeld primaire verpakkingsprocessen kunnen worden ingezet.

Kabel wegwerken in voet van robot

Het slanke ontwerp en de “clean-line” uitvoering zorgen ervoor dat de robots gemakkelijk in bijvoorbeeld verpakkingsmachines kunnen worden geïntegreerd. Er is slechts één kabel nodig om de manipulator aan de besturing te verbinden. Het is mogelijk deze door de voet van de robot te leiden, waardoor de reiniging van de robot wordt vereenvoudigd.

Robots van de GP serie worden bestuurd door de eveneens nieuwe YRC1000 besturing. Deze nieuwe besturingsgeneratie biedt uitgebreide connectivity met alle gangbare besturingsplatforms waardoor de robots maximaal zijn voorbereid voor gebruik in Industrie 4.0 omgevingen. Met de MOTOLogix interface kunnen de nieuwe GP robots rechtstreeks vanuit een PLC worden bestuurd, waardoor de inzet en bediening verder vereenvoudigd wordt.

YRC1000 besturing

De programmeerterminal van de YRC1000 besturing biedt een verbeterd bediengemak. Met slechts 730 g is het de lichtste apparatuur in zijn categorie en kan de positie en status van een robot via het 3D-robot-model scherm aangeven. Het touchscreen maakt bediening voor eenvoudige bewegingen mogelijk en scrollen met de cursor. Ten slotte, de nieuwe GP modellen zijn voorzien van de snelle servomotoren van de Yaskawa Sigma-7-serie.

Yaskawa is op de Empack te vinden op stand A201 en op de Automation op stand C404. Beide beurzen worden op 5 en 6 april georganiseerd in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch.