Nieuws

De Gripper Company opent online winkel met configureerbare soft gripper

De Gripper Company opent online winkel met configureerbare soft gripper

Het versnellen van de vraag naar e-commerce en de uitdagingen van het personeel op het gebied van voedselverwerking stimuleren innovatie en de invoering van geautomatiseerde materiaalbehandeling. Een uitdaging is de behoefte aan flexibele end-of-arm tooling om uiteenlopende objecten te behandelen.

Dynamic Assembly Pack sensoren stellen ABB-robots in staat om de uiteindelijke trimassemblage te automatiseren

Dynamic Assembly Pack sensoren stellen ABB-robots in staat om de uiteindelijke trimassemblage te automatiseren

De automobielindustrie is een belangrijke gebruiker van industriële robots, maar bepaalde taken zijn tot nu toe moeilijk te automatiseren. ABB Robotics & Discrete Automation zei dat het nieuwe Dynamic Assembly Pack voor Final Trim and Assembly is ontworpen om snel, nauwkeurig en veilig stoelen, dashboards en tapijten in voertuiglichamen te installeren.

Trends in optimaliseren procesinstallaties

Trends in optimaliseren procesinstallaties

Digitalisering en kunstmatige intelligentie zijn megatrends die ook fabrieken mogelijkheden bieden voor besparingen in alle fasen van de levenscyclus van hun procesautomatisering. De eerste digitale hardware, de Festo Motion Terminal VTEM, en de daarbij behorende dashboards zijn al beschikbaar. Dashboards van Festo visualiseren omstandigheden van de...

Verdrievoudiging markt agrarische robots in tien jaar mogelijk

De groei van de wereldbevolking, schaarste aan personeel en landbouwgrond en de verduurzaming van de voedselketen gaan zorgen voor een doorbraak van de robotisering in de landbouw. ABN AMRO schat de omzet in de internationale agritech-markt nu op ruim 6 miljard euro.

Productveiligheid en Rontgeninspectie

Productveiligheid en Rontgeninspectie

Het thema ‘Productveiligheid’ staat bij Nederlandse productiebedrijven hoog op de agenda. De vraag naar industriële controlewegers, metaaldetectoren en röntgensystemen is de laatste tijd enorm toegenomen.

Nieuwe Cobot van Fanuc

Eenvoudige programmering (drag&drop), extreme betrouwbaarheid en veiligheid zijn enkele van zijn sterkte punten.

Robots leren om perfecte omelet te koken!

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge trainden een robot om een ​​omelet te bereiden en optimaliseerden het recept om smakelijke gerechten te maken.

Yokogawa breidt draadloze oplossing voor industriële IoT uit

Yokogawa breidt draadloze oplossing voor industriële IoT uit

Yokogawa kondigt de lancering van nieuwe druk- en temperatuursensoren in de Sushi Sensor-reeks aan als draadloze oplossing voor het industriële IoT (IIoT) voor Europa en Noord-Amerika en specifieke markten in Zuidoost-Azië. De sensoren worden op een later moment ook op andere markten gebracht. Deze toevoegingen aan de Sushi Sensor-serie, onderdeel van...

Nieuw AI-platform maakt debuut op Automatica

Nieuw AI-platform maakt debuut op Automatica

De München School of Robotics and Machine Intelligence (MSRM) van de Technische Universiteit van München (TUM) verkent nieuwe richtingen met automatica, de toonaangevende internationale vakbeurs voor automatisering en robotica. Op de 2020-editie van automatica, van 8-11 december 2020, presenteert het MSRM een uniek platform, getiteld münchen-i, om de...

OpenAI's GPT-3 may be the biggest thing since bitcoin

OpenAI's GPT-3 may be the biggest thing since bitcoin

Waarschuwing: het onderstaande artikel is helemaal door een computer geschreven. Gebruikmakend van de API van OpenAI. Half augustus krijg ik toegang tot deze opzienbare ontwikkeling in DeepLearning toegepast op tekst. Deze tool kan natuurlijk ook toegepast worden in Vision technieken (imaging), medische diagnostiek etc. Have fun en verbaas U over de...

Vision + Robotics nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Vision + robotics iedere donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden
Vision + Robotics 2020 editie 4

V+R #4 2020 homepage

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die de isolatiewaarde van een bestaande buitengevel fors verbeteren. Maar behalve het uiterlijk zijn zowel product als productieproces verre van traditioneel.

Download de PDF

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef
Evenementen

VISION 2020 GAAT NIET DOOR!

11 juli 2020

Lees meer

Hannover Messe Digital Days

11 juli 2020

Lees meer

AI-Powered RPA and Chatbots

20 augustus 2020

Lees meer