Nieuws

Laserlassen verlaagt stroomverbruik en uitstoot

Laserlassen verlaagt stroomverbruik en uitstoot

"Dankzij de hoge voortloopsnelheid verbruik je met laserlassen veel minder stroom. Ook stoot je minder schadelijke gassen uit, omdat je geen materiaal toevoegt", aldus Karel van Vlastuin, directeur van lasrobotspecialist RobWelding. Mede vanwege deze duurzame voordelen stapte plaatbewerkingsspecialist Dumaco van MIG/MAG-lassen over op laserlassen.

Patches en updates: dilemma van IT binnen OT

Patches en updates: dilemma van IT binnen OT

IT-systemen die OT-installaties aansturen, ondergaan niet altijd updates vanwege het risico op verstoring van het operationele proces. Tussen wat men denkt en wat werkelijk zo is gaapt een behoorlijke kloof, zo valt te lezen in een rapport, vervaardigd naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van IT-dienstverlener Solvinity.

Covid-vaccins: lokmiddel van hackers

Covid-vaccins: lokmiddel van hackers

Het ESET Threat Report Q4 2020 bevat de belangrijkste statistieken van het afgelopen jaar voor wat betreft cyberdreigingen.

Samenwerking doorbreekt vicieuze cirkel cyber crime

Samenwerking doorbreekt vicieuze cirkel cyber crime

De strijd tegen cybercriminaliteit is uitgedraaid op een bewapeningswedloop tussen verdedigers en hackers. De vicieuze cirkel laat zich alleen doorbreken wanneer de verdedigers niet langer hun eigen belangen nastreven maar vergaand en op grote schaal gaan samenwerken.

Zwakheden van online-leermodel

Zwakheden van online-leermodel

De cyberaanvallen op de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de wetenschapsorganisatie NWO, maken duidelijk dat er intensief wordt gejaagd op de kennisdata binnen ons land. Eigenlijk hebben mondiaal alle onderwijsinstellingen last van cyberinbraken sinds de grootschalige invoering van het online-leermodel.

Natuurwetten maken AI beter en inzichtelijker

Natuurwetten maken AI beter en inzichtelijker

 Kunstmatig intelligente computersystemen (AI) worden steeds beter in het verwerken van data. Ze kunnen een kat van een hond onderscheiden en gezichtsherkenning wordt steeds beter. Maar soms gaat het mis en levert AI een vreemd resultaat. Hoe dat komt is vaak onduidelijk. Niemand weet precies hoe de systemen tot een bepaalde conclusie komen. AI...

PENKO lanceert meerkanaals Omega weegconcept

PENKO lanceert meerkanaals Omega weegconcept

De toekomst voorspellen blijft koffiedik kijken. Toch valt er soms iets te ontdekken. Want waar gaat het met Smart Industry om? Onderlinge connectiviteit, of te wel meerdere meet-/regelinstrumenten die, dankzij het onderling verbonden zijn, als één gehele besturing functioneren. Het PENKO Omega concept biedt een ‘doorkijkje’ naar deze toekomst.

Damen zet autonoom varen in hogere versnelling

Damen zet autonoom varen in hogere versnelling

Damen Shipyards en Sea Machines Robotics zijn een samenwerking aangegaan om de toepassing van collision avoidance systemen aan boord van Damen-schepen te onderzoeken. De Triton-technologie van Damen is de verbindende schakel tussen de autonome technologie aan boord, de onshore monitoring en data-analyse.

Wielen én poten maken TIGER X-1 geschikt voor elk terrein

Wielen én poten maken TIGER X-1 geschikt voor elk terrein

Dit is de TIGER X-1, een autonome robotwagen met zowel wielen als robotpoten. Het voertuig blinkt uit op moeilijk begaanbare terrein, zoals de jungle. Hij is bovendien inzetbaar op de maan of andere planeten, beloven de makers. Als rijden niet kan, gebruikt het zijn robotpoten om over obstakels heen te ‘stappen’. De TIGER X-1 – kort...

Gaat uw maakbedrijf mee in de vierde industriële revolutie?

Gaat uw maakbedrijf mee in de vierde industriële revolutie?

Tijdens de data gedreven vierde industriële revolutie zien we dat data gebruikt kan worden om waarde te creëren. Maar daarvoor moet je wel je bedrijfsprocessen kritisch tegen het licht houden voordat je nieuwe systemen implementeert. Als scheepswerf verkoop je in de toekomst geen schip meer, maar verhuur je de mogelijkheid voor een reder om...

Vision + Robotics nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Vision + robotics iedere donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden
Vision + Robotics 2020 editie 4

V+R #4 2020 homepage

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die de isolatiewaarde van een bestaande buitengevel fors verbeteren. Maar behalve het uiterlijk zijn zowel product als productieproces verre van traditioneel.

Download de PDF

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef
Evenementen

VISION 2020 GAAT NIET DOOR!

11 juli 2020

Lees meer

Hannover Messe Digital Days

11 juli 2020

Lees meer

Vision 2021

12 oktober 2020

Lees meer