Nieuws

Curling-robot verslaat menselijke profs

Curling-robot verslaat menselijke profs

Na zuiver abstracte sporten als schaken en Go, valt met curling nu ook een fysieke sport ten prooi aan dominantie door kunstmatige intelligentie (AI). Koreaanse wetenschappers hebben een robot (Curly) gebouwd, die op basis van ‘deep reinforcment learning’ (geavanceerde trial-and-error) drie uit vier wedstrijden tegen professionele Koreaanse...

Robot Vision oplossingen zonder programmeerkosten configureren

Robot Vision oplossingen zonder programmeerkosten configureren

De robotica is de snelst groeiende technologie in de industriële productie. Het kan echter ingewikkeld en tijdrovend zijn een Robot Vision toepassing in gebruik te nemen. IDS Imaging Development Systems GmbH biedt een configureerbare all-in-one oplossing die volledig zonder extra programmering kan.

Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel

Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel

  Neugart planeetvertragingen met gemonteerd rondsel Neugart introduceert de uitbreiding van het leveringspakket planeetvertragingen met rondsels voor gebruik bij heugel- rondselcombinaties. Deze rondsels zijn door Neugart ontwikkeld en worden ook in huis geproduceerd en gemonteerd. Door de nauwkeurige samenbouw aan de  planeetvertragingen...

Gevoelige lasrobot

Gevoelige lasrobot

Een gewone lasrobot doet gewoon wat hem aangeleerd is en gaat zoals een lasser niet zelf kijken naar de reële situatie. Rusten we de robot uit met een naadvolgsysteem zoals de Arc-Eye CSS laser camera, dan kan de robot perfect de positieafwijkingen van de lasnaad detecteren en real-time het traject van de robot bijsturen. Dit doet een handlasser ook.

Keerzijde van inzet van drones

Het gebruik van dodelijke drones in conflicten neemt snel toe, zo blijkt uit nieuw onderzoek van vredesorganisatie PAX genaamd Violent Skies. Alleen al in de oorlogen in Jemen en Oekraïne werden 40 soorten drones gebruikt uit 12 verschillende landen.

Cobot in opmars bij MKB

Cobot in opmars bij MKB

De collaboratieve robot – kortweg cobot genaamd – heeft in het Midden en Kleinbedrijf de laatste twee jaar sterk aan populariteit gewonnen. Eigenlijk ook logisch: compact en eenvoudig verplaatsbaar, gemakkelijk in gebruik, geen specifieke robotkennis nodig, consistente kwaliteit, snelle terugverdientijd en veilig in samenwerking met de productiemedewerker.

IFR presents World Robotics 202

IFR presents World Robotics 202

The new World Robotics 2020 Industrial Robots report presented by the International Federation of Robotics (IFR) shows a record of 2.7 million industrial robots operating in factories around the world – an increase of 12%. Sales of new robots remain on a high level with 373,000 units shipped globally in 2019. This is 12% less compared to 2018, but still...

Zo maak je vliegtuigen onzichtbaar

Zo maak je vliegtuigen onzichtbaar

Hoe houd je gevechtsvliegtuigen op een militaire basis verborgen voor een surveillance-drone? Camouflage is een simpele, traditionele zet: vermom je zodat de vijand je niet ziet, ga zoveel mogelijk op in de omgeving.

Ensenso: powerful 3D robot vision solutions

Ensenso: powerful 3D robot vision solutions

When 3D image processing is used, interfaces and CPU power quickly become a bottleneck. Ensenso XR is the first stereo vision camera offered by IDS that processes 3D data directly in the FPGA. It is very robust thanks to IP65/67.

Pilz laserscan

Pilz laserscan

Zeer geschikt voor het beveiligen van een robotcel. Nu ook modules voor bestuurderloze transportsystemen beschikbaar (BTS). Maak van uw PSENscan een complete veiligheidsoplossing in combinatie met veiligheidsrelais PNOZmulti 2 of besturingssysteem PSS 4000.

Vision + Robotics nieuwsbrief

Ontvang de gratis digitale nieuwsbrief van Vision + robotics iedere donderdag en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen.

Aanmelden
Vision + Robotics 2020 editie 4

V+R #4 2020 homepage

De hele Nederlandse bestaande woningvoorraad energieneutraal in 2050. Wil die overheidsambitie werkelijkheid worden, dan betekent dat ‘meters maken’. Of vierkante meters, zoals bij Rc Panels in Lemelerveld. Vierkante meters kant-en-klare isolerende, traditioneel ogende gevels welteverstaan, die de isolatiewaarde van een bestaande buitengevel fors verbeteren. Maar behalve het uiterlijk zijn zowel product als productieproces verre van traditioneel.

Download de PDF

Bekijk de inhoud
Gratis 2 nummers op proef
Evenementen

VISION 2020 GAAT NIET DOOR!

11 juli 2020

Lees meer

Hannover Messe Digital Days

11 juli 2020

Lees meer

Vision 2021

12 oktober 2020

Lees meer