IDS NXT ocean: maak een intelligente industriële camera zonder voorkennis

Artificial Intelligence opent nieuwe toepassingsgebieden voor cameratechnologie en beeldverwerking. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om verschillende soorten fruit te classificeren of om productfouten te identificeren - bijvoorbeeld appels met markeringen of kleurafwijkingen. Om alle mogelijke verschillen met klassieke beeldverwerking te dekken zou zeer tijdrovend en kostbaar zijn. Met Artificial Intelligence kunnen deze uitdagingen echter in een mum van tijd worden opgelost. Met IDS NXT ocean is er nu een gebruiksvriendelijke en complete oplossing voor industriële toepassingen beschikbaar. Camera hardware, software, infrastructuur en ondersteuning komen van één bedrijf: IDS. Gebruikers hebben alleen afbeeldingen en kennis nodig over hoe deze te classificeren - bijvoorbeeld ‘goed’ / ‘slecht’ - om een neuraal netwerk te creëren. Dit maakt de start in AI-gebaseerde beeldverwerking bijzonder eenvoudig. 

Train neurale netwerken zonder voorkennis 

Met behulp van de IDS NXT lighthouse cloud software, kunnen zelfs niet-experts zonder voorkennis van Artificial Intelligence of software programmeren, een AI-classificatie model trainen met hun eigen voorbeeldafbeeldingen. Omdat het een webapplicatie is, zijn alle functies en de nodige infrastructuur voor het creëren van het neurale netwerk onmiddellijk beschikbaar. Dit betekent dat gebruikers niet eerst hun eigen ontwikkelomgeving in hoeven te stellen, maar meteen kunnen beginnen met het trainen van hun eigen neurale netwerk. Dit omvat drie basisstappen: het uploaden van voorbeeldafbeeldingen, het labelen van de afbeeldingen en vervolgens de volautomatische training starten. Het gegenereerde netwerk kan vervolgens direct worden uitgevoerd op de IDS NXT industriële camera's, wat ze verandert in krachtige ‘inference camera's’.

Ga aan de slag met de Design-In Kit

IDS biedt ook een IDS NXT ocean design-in kit, wat vooral handig is voor iedereen die het potentieel van AI wil testen voor individuele visietaken. Het biedt alle componenten die een gebruiker nodig heeft om een neuraal netwerk te creëren, te trainen en uit te voeren in zijn productie omgeving. Naast een IDS NXT industriële camera met 1,6 MP Sony sensor, lens en kabel, is het pakket inclusief zes maanden toegang tot de AI-trainingsoftware. Het gebruik van deep learning-based beeldverwerking voor individuele toepassingen kan dus in korte tijd gerealiseerd worden.