Industriële robot laat speelgoedtrein eindeloos rondjes rijden

robotic-loop

Industriële robots kunnen repetitieve taken met een grote nauwkeurigheid uitvoeren. De robots kunnen worden ingezet voor bijvoorbeeld het lassen van componenten in de automotive industrie of het verplaatsen van zware werkstukken in de maakindustrie. Dat een industriële robot ook voor minder serieuze doeleinden kan worden ingezet bewijst Christian Schürch, een student werktuigbouwkunde aan de Zwitserse Lucerne University of Applied Sciences and Arts.

Schürch heeft de Robotic Loop ontworpen. Hierbij is een speelgoedtrein geplaatst op een treinbaan die een halve cirkel vormt. Een industriële robot pakt hierbij continu een niet gebruik stuk rails op, plaatst deze voor de trein en geeft de trein een zetje, zodat deze zijn rondje kan vervolgen. Door dit proces continu te herhalen kan de speelgoedtrein eindeloos rondjes blijven rijden zonder tussenkomst van de mens. De Robotic Loop is door Schürch gemaakt om de mogelijkheden van de FANUC M-2iA/3S robotarm waar zijn school over beschikt te demonstreren.

De Robotic Loop is tot 7 mei 2017 te zien op de Zwitserse Luga beurs in Lucerne. Wie niet afreist naar deze beurs, kan de Robotic Loop ook in de onderstaande video bewonderen.

Dossiers